Λιβύη: Στην Τρίπολη ο Κώστας Φραγκογιάννης ως επικεφαλής Διπλωματικής Αποστολής

Από την Τρίπολη ξεκινάει σήμερα τη διήμερη επίσκεψή του στη Λιβύη, όπου θα έχει επαφές με αξιωματούχους της λιβυκής κυβέρνησης και επιχειρηματικούς φορείς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ως επικεφαλής διπλωματικής αποστολής, με σκοπό την ενδυνάμωση των ελληνολιβυκών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

Ειδικότερα, στη λιβυκή πρωτεύουσα θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Mohamed Khalil Issa, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ramadan Ahmed Boujenah (TBC) τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τη Διεθνή Συνεργασία και τους Διεθνείς Οργανισμούς κ. Omar M. S. Elketty (TBC) και τους υπουργούς Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Mohamed Oun, Υγείας Ali Ζenati. Στη συνέχεια, θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα του παρατεθεί από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για πολιτικές Υποθέσεις. Mohamed Khalil Issa. Κατόπιν, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Libyan Investment Authority Dr. Ali Mahmoud και θα ακολουθήσουν επαφές με οικονομικούς παράγοντες της Λιβύης (Libyan Businessmen Council, Privatization & Investment Board, Γενική Ένωση Επιμελητηρίων, Ένωση Βιομηχάνων Λιβύης, Γενική Εταιρεία Ηλεκτρισμού Λιβύης GECOL).

Εκτιμάται πως η επερχόμενη ανασυγκρότηση της Λιβύης και η ανοικοδόμηση των υποδομών της δύναται να προσφέρει στις ελληνικές επιχειρήσεις, σημαντικές προοπτικές, κυρίως στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της παροχής ιατρικών υπηρεσιών και των μεταφορών.

Στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία συμμετέχει και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής, ενώ τη συνοδεύουν ακόμα ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Λιβύης, Γιώργος Κουμουτσάκος και Γιώργος Κατρούγκαλος, αντίστοιχα.

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom