Μάικ Πομπέο: Επικρίνει την Κίνα και δηλώνει ικανοποίηση για τη συνεργασία με τη Μέρκελ στην αντιμετώπιση του Covid-19

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο για τη στενή συνεργασία με τη Γερμανία και την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τους Γερμανούς φίλους και εταίρους μας. Πρόκειται για παγκόσμια πανδημία. Σε εποχές όπως αυτές εξαιρετικοί εταίροι όπως η Γερμανία και η καγκελάριος Μέρκελ εργάζονται στο πλευρό των ΗΠΑ, προκειμένου να έχουμε καλά αποτελέσματα, όχι μόνο για τους ανθρώπους στις ΗΠΑ ή στην Γερμανία, αλλά σε όλον τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο σε συνέντευξή του προς την τηλεοπτική υπηρεσία της εφημερίδας Bild.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να επικρίνει την Κίνα, λέγοντας πως η κινεζική κυβέρνηση «δεν διέθεσε έγκαιρα τις απαραίτητες πληροφορίες, γεγονός το οποίο δυσκόλεψε την καταπολέμηση του ιού». «Θα υπάρξει κόστος για την παγκόσμια οικονομία», τόνισε μιλώντας για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και  χαρακτήρισε τραγική αλλά απαραίτητη εξέλιξη την αναστολή λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας. «Θα υπάρξει πραγματικό κόστος από όλο αυτό. Τώρα είναι η ώρα να επικεντρωθούμε στην τρέχουσα πρόκληση, αλλά στο μέλλον πρέπει κανείς να μιλήσει και για τις συνέπειες: θα υπάρξει χρόνος να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα αντιληφθούν τι έχει συμβεί και ότι οι υπεύθυνοι είναι υπόλογοι. Θα έρθει η ώρα της απόδοσης ευθυνών», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.