Μαρία Ζαχάροβα: Η απέλαση Ρώσου Διπλωμάτη από το Μαυροβούνιο ένα ακόμη επεισόδιο της υβριδικής εκστρατείας που εξαπέλυσαν η Δύση και τα τσιράκια της

Η Μόσχα θεωρεί την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη από το Μαυροβούνιο ως νέο επεισόδιο της υβριδικής εκστρατείας που εξαπέλυσε η Δύση εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε το Σάββατο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Θεωρούμε την πράξη των αρχών του Μαυροβουνίου ως ένα ακόμη επεισόδιο της υβριδικής εκστρατείας που εξαπέλυσαν η Δύση και τα τσιράκια της κατά της Ρωσίας. Αντιλαμβανόμαστε αυτή την κίνηση ως απροθυμία και αδυναμία της επίσημης Ποντγκόριτσα να ξεφύγει από την πολιτική της μηχανικής ακολούθησης αυτής καταστροφική γραμμή – εις βάρος της διεθνούς ασφάλειας και, ομοίως, των δικών της εθνικών συμφερόντων», ανέφερε.

Η προσπάθεια να τεκμηριωθεί αυτό το βήμα σε ένα αντίστοιχο δημόσιο σχόλιο αποκάλυψε την απουσία των λόγων και της λογικής αυτού του διαβήματος, τόνισε η Ζαχάροβα.

«Διατηρούμε το δικαίωμα να λάβουμε μέτρα σε είδος σύμφωνα με τη γενικά αποδεκτή πρακτική», είπε η εκπρόσωπος.

Στις 12 Αυγούστου, το Μαυροβούνιο κήρυξε έναν Ρώσο διπλωμάτη persona non grata. Στις 7 Απριλίου, το Υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου κήρυξε personae non grata τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες που έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός επτά ημερών. Στις 31 Μαΐου, η Ρωσία αντέδρασε χαρακτηρίζοντας έναν υπάλληλο της πρεσβείας του Μαυροβουνίου στη Μόσχα persona non grata.

ViaDiplomacy Newsroom