Μαρία Ζαχάροβα: Η Ρωσία καταδικάζει τη δημιουργία συνασπισμού κατά του Nord Stream 2

«Καταδικάζουμε τις εκκλήσεις για τη δημιουργία κάποιου είδους συνασπισμού κατά του αγωγού Nord Stream 2, στον οποίο Γερμανικές και άλλες εταιρείες έχουν ήδη επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε η Ζαχάροβα

«Τέτοιες δηλώσεις, που έγιναν από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αντικατοπτρίζουν μόνο τις πραγματικές προθέσεις της Ουάσιγκτον, η οποία επιδιώκει να καταλάβει την αγορά φυσικού αερίου της Δυτικής Ευρώπης με μη ανταγωνιστικά μέσα», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε την Τρίτη σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι η Ουάσινγκτον χτίζει συνασπισμό για να αποτρέψει την ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream 2.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν ένα «ολόκληρο οπλοστάσιο για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους»

Είπε ότι η Ρωσία θεωρεί απαράδεκτη τη χρήση εκβιασμού, απειλών και ανατροπής για την προώθηση των αγαθών και των υπηρεσιών κάποιου.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν πει επανειλημμένα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει εμπόδια στην κατασκευή ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη, προκειμένου να γεμίσει την ευρωπαϊκή αγορά με το δικό της πιο ακριβό υγροποιημένο φυσικό αέριο

ViaDiplomacy Newsroom