Μετά από 11 χρόνια οι ηγέτες των ΗΑΕ υποδέχονται τον Πρόεδρο της Συρίας Άσαντ

Ο διάδοχος του Άμπου Ντάμπι, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ, καλωσόρισε την Παρασκευή τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, λέγοντας ότι ελπίζει η επίσκεψή του να είναι η αρχή του καλού, της ειρήνης και της σταθερότητας για τη Συρία και ολόκληρη την περιοχή, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Al-Shati, έγινε στο πλαίσιο της κοινής μέριμνας να συνεχιστεί η διαβούλευση και ο συντονισμός μεταξύ των δύο χωρών για διάφορα θέματα, ανέφερε επίσης η WAM.

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ ενημερώθηκε από τον Σύρο ηγέτη για τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα του προσθέτοντας ότι συζήτησαν επίσης να συμβάλουν στην εδραίωση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης στην αραβική και την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές συζήτησαν ορισμένα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δίνοντας έμφαση στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων, επιπλέον της πολιτικής και ανθρωπιστικής υποστήριξης προς τη Συρία και τον λαό της για την επίτευξη ειρηνικής λύσης. όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει»

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ είπε ότι η Συρία είναι θεμελιώδης πυλώνας της αραβικής ασφάλειας και ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιθυμούν να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία για να επιτύχουν τις φιλοδοξίες της συριακής σταθερότητας και ανάπτυξης.

Αντάλλαξαν επίσης απόψεις και θέσεις των δύο χωρών για όλα τα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα και τις εξελίξεις κοινού ενδιαφέροντος, πριν τον αποβιβάσει στο αεροδρόμιο Al-Bateen ο διάδοχος του Άμπου Ντάμπι.

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος των ΗΑΕ και πρωθυπουργός και ηγεμόνας του Ντουμπάι Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ συναντήθηκε επίσης με τον Άσαντ για να συζητήσουν τη Συρία και άλλα αραβικά ζητήματα, ο

Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ «επιβεβαίωσε την προθυμία των ΗΑΕ να ανακαλύψει νέους δρόμους εποικοδομητικής συνεργασίας με τη Συρία και να παρακολουθεί τις ευκαιρίες μέσω των οποίων μπορούν να προωθηθούν διάφορες πτυχές συνεργασίας για την επίτευξη των συμφερόντων των δύο λαών.

ViaDiplomacy Newsroom