Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Η χώρα μας κατοχυρώνεται ως πύλη εισόδου LNG στην Ευρώπη

Στη σημασία της επίσημης έναρξης υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, που εγκαινιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Ειδικότερα, επισήμανε πως πρόκειται για μια τεράστια επένδυση, που εντάσσει τη χώρα μας πλέον στα μεγάλα ενεργειακά δίκτυα, κατοχυρώνοντας την ως πύλη εισόδου LNG στην Ευρώπη.

«Περνάμε μία πάρα πολύ δύσκολη φάση και περίοδο αβεβαιότητας» σημείωσε. «Η ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια της χώρας είναι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης. Είναι κάτι για το οποίο δεν θα κάνουμε εκπτώσεις και είμαστε αποφασισμένοι σε ένα συνολικό πλαίσιο ευρωπαϊκής λύσης. Αλλά στην περίπτωση που αυτά τα κοινά μέτρα δεν υιοθετηθούν, θα κάνουμε εμείς οτιδήποτε είναι δυνατό, ώστε να μη στερηθούμε τις απαραίτητες πηγές ενέργειας και είναι κάτι το οποίο καθιστούμε σαφές προς όλους».

Σχετικά με τις πρόσφατες τουρκικές προκλητικές ενέργειες και το μπαράζ παραβιάσεων προς τη χώρα μας, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι «παρά τις καλές προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη», στην τελευταία συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, «βλέπουμε μια έξαρση προκλήσεων από πλευράς Τουρκίας και σε επίπεδο ρητορικής αλλά και σε επίπεδο πρακτικής».

Σημείωσε ότι για την Ελλάδα δεν έχει εκλείψει η τουρκική απειλή και υπάρχει εντολή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε εγρήγορση και συνεχή εκπαίδευση.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι στο να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε απειλή. Σε μια τέτοια περίοδο διεθνούς αστάθειας, απευχόμαστε τη δημιουργία ενός ρήγματος στον νοτιοανατολικό σκέλος του ΝΑΤΟ, σε μία περίοδο που όλη η Ευρώπη κοιτάζει προς το ΝΑΤΟ ως εγγυητή ασφάλειας» τόνισε.

ViaDiplomacy Newsroom