Μπαχμούτ – Η Wagner φεύγει οι μαχητές του Καντίροφ έρχονται

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ είπε ότι η δύναμη των καταδρομέων του Αχμάτ είναι έτοιμη να κινηθεί στο Αρτεμόφσκ (ουκρανική ονομασία Μπαχμούτ).

«Οι μονάδες του Αχμάτ [κομάντο] είναι έτοιμες να μετακινηθούν στο Αρτεμόφσκ (Μπαχμούτ). Έχω ήδη υπογράψει το αντίστοιχο μήνυμα στον Ανώτατο Γενικό Διοικητή λέγοντας ότι οι μονάδες του Αχμάτ είναι έτοιμες να πάρουν τον έλεγχο της πόλης και να την εκκαθαρίσουν από το ΝΑΤΟ και Ουκρανούς σατανιστές. Οι μαχητές βρίσκονται σε ετοιμότητα. Περιμένουμε μόνο τις εντολές. Αρκετές μονάδες βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς τη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», έγραψε ο Καντίροφ στο κανάλι του στο Telegram το Σάββατο .

Ο Τσετσένος ηγέτης είναι σίγουρος ότι το Αρτιόμοβσκ (Μπαχμούτ) θα απελευθερωθεί σύντομα.

«Στο εγγύς μέλλον θα απελευθερώσουμε την πόλη, παρά τις κάθε είδους ψευδείς ειδήσεις για κάποια τρομερή αντεπίθεση από τον ουκρανικό στρατό. Έχουμε ήδη αρχίσει να αναπτύσσουμε τη δική μας στρατηγική για αυτήν την περιοχή μαζί με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και λαμβάνοντας δεόντως υπόψη το τις τακτικές που χρησιμοποιούνται από τον εχθρό και τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας. Πιστέψτε με, η τακτική θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Καντίροφ.

Τελεσίγραφο Πριγκόζιν: Αντικαταστήστε τη Wagner με τους Τσετσένους

Ο επικεφαλής της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δημοσίευσε επιστολή προς τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, με αίτημα να παραδοθούν οι θέσεις της οργάνωσης στο Μπαχμούτ στους Καντιροβίτες.

Στην έκθεση αυτή αναφέρει πως «δεχόμαστε ο Ραμζάν Καντίροφ και οι δυνάμεις του που πολέμησαν γενναία στη Μαριούπολη και σε άλλες περιοχές, να αντικαταστήσουν τις δυνάμεις της Wagner», τονίζοντας πως πρέπει η αλλαγή να έχει γίνει ως τις δώδεκα τα μεσάνυχτα της 10ης Μαΐου.

«Σας ζητώ να εκδώσετε διαταγή μάχης για τη μεταβίβαση, πριν από τα μεσάνυχτα της 10ης Μαΐου, θέσεων της εταιρίας Βάγκνερ σε μονάδες του τάγματος Αχμάτ στην πόλη Μπαχμούτ και στα περίχωρά της», δήλωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, σε επιστολή την οποία δημοσιοποίησε η υπηρεσία Τύπου του και απευθύνεται στον Ρώσο υπουργό Άμυνας.

Ο επικεφαλής της Wagner λέει ότι έκανε το αίτημα αυτό «λόγω μακράς έλλειψης πυρομαχικών», κατηγορώντας το γενικό επιτελείο στρατού ότι προμήθευσε μόνο το 32% των πυρομαχικών που έχει ζητήσει από τον περασμένο Οκτώβριο.

ViaDiplomacy Newsroom