Ν. Μαριάς: Γερμανικές αποζημιώσεις: Στόχος η δημόσια ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο

Συζήτηση-εκδήλωση για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες-όταν παράλληλα θα συνεδριάζει και ευρωγκρουπ-.

Στη συζήτηση, όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ ο Ευρωβουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότης Μαριάς θα τεθεί ο στόχος της Δημόσιας Ακρόασης του μέγα αυτού ζητήματος στο Ευρωκοινοβούλιο, μέσα στο μήνα Φεβρουάριο.

«Εάν το πετύχουμε αυτό θα σημαίνει πως επί τρεις μέρες θα γίνεται συζήτηση για το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων, θα κληθούν να συμμετάσχουν μαζί με όλα τα κινήματα από την Ελλάδα, θα ενημερωθούν όλοι οι Ευρωβουλευτές, θα δοθεί δημοσιότητα για το θέμα και θα το γνωρίσουν ακόμα και όσοι αγνοούν την ύπαρξή του, γιατί κάποιους ευνοεί να μην το γνωρίζει κανείς. Αν το καταφέρουμε αυτό θα ξεκινήσουμε να ασκούμε Κοινοβουλευτική Διπλωματία, κάτι που δυστυχώς ποτέ δεν το κάναμε για το μεγάλο αυτό θέμα», σημείωσε ο κ. Μαριάς.

Ο κ. Μαριάς πρόσφατα έθεσε ξανά το θέμα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, εκφράζοντας με δυνατή φωνή τα εξής:

«Παρότι έχουν περάσει 69 χρόνια από τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου εντούτοις η Γερμανία ακόμη και σήμερα αρνείται πεισματικά να καταβάλει στην Ελλάδα τις πολεμικές επανορθώσεις που επιδικάστηκαν από τη Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946 και ανέρχονται σήμερα σε 108 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.

Επίσης η Γερμανία αρνείται να υπογράψει Συνθήκη Ειρήνης με την Ελλάδα παρότι και οι δύο χώρες είναι μέλη της Ε. Ε.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: “Ταυτόχρονα η Γερμανία αρνείται να επιστρέψει στην πατρίδα μου το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που επέβαλε το 1942 να της χορηγήσει η κατεχόμενη Ελλάδα και το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 54 δις ευρώ χωρίς τους τόκους. Λόγω αυτού του δανείου διαλύθηκε η ελληνική οικονομία και πέθαναν από την πείνα πάνω από 600.000 Έλληνες. Επίσης 56.000 Έλληνες πατριώτες εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και 105.000 δολοφονήθηκαν στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.”

“Όλα αυτά περιλαμβάνονται εδώ, στη Μαύρη Βίβλο της κατοχής που εξέδωσε ο συνάδελφος Μανώλης Γλέζος”, παρατήρησε ο Νότης Μαριάς επιδεικνύοντας στους συναδέλφους του ευρωβουλευτές το γνωστό βιβλίο Η Μαύρη Βίβλος της Κατοχής που έχει εκδοθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα..

Και ο Ευρωβουλευτής και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες κατέληξε: “Οφείλει λοιπόν η Γερμανία να εξοφλήσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα συνολικού ποσού τουλάχιστον 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους”.

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Κοινό Μέτωπο του Ευρωπαϊκού Νότου κατά των απολύσεων στις Χαλυβουργίες.

 

Εξάλλου σε άλλη τοποθέτησή του ο κ. Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, επισήμανε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει πλήξει σοβαρά τον κλάδο της χαλυβουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συγκροτηθεί κοινό μέτωπο, κατά των απολύσεων στις Χαλυβουργίες στον ευρωπαϊκό νότο…καθώς πίσω από όλα αυτά υπάρχουν Γερμανικές εταιρείες που ορέγονται να τα αγοράσουν ακόμα και αυτά και ότι ακόμα αγοράζεται και σπεύδει η Ελληνική κυβέρνηση να το ξεπουλήσει όσο μπορεί πιο γρήγορα, από κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες μέχρι αεροδρόμια, απορρίμματα, τηλεπικοινωνίες και ότι άλλο μπορεί…καθώς υπάρχει συνένοχη ανοχή-λόγω αδιαφορίας, λόγω άγνοιας…ο ιστορικός του μέλλοντος θα αποφανθεί…- από τους Έλληνες πολίτες…

Η στασιμότητα της βιομηχανικής παραγωγής και η κατάρρευση του κατασκευαστικού τομέα στην Ε.Ε. καθιστούν πλέον το μέλλον της χαλυβουργίας αβέβαιο. Αυτό ισχύει κυρίως για τον Ευρωπαϊκό Νότο όπου γίνονται χιλιάδες απολύσεις και κλείνουν οι χαλυβουργίες, παρατήρησε ο Νότης Μαριάς..

Απευθυνόμενος δε στους παριστάμενους Ιταλούς Ευρωβουλευτές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο ο Νότης Μαριάς κατέληξε:

«Ειδικότερα στην Ελλάδα η εγχώρια ζήτηση για προϊόντα του κλάδου έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1962 και οι απολύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη όπως συνέβη στην Χαλυβουργία Ελλάδος, ενώ η Hellenic Steel στη Θεσσαλονίκη κινδυνεύει να κλείσει και να τεθεί σε εκκαθάριση μετά από απόφαση της μητρικής εταιρίας που είναι Ιταλική και η οποία έχει τεθεί υπό την επιτροπεία της Ιταλικής Κυβέρνησης, αποδεικνύοντας έτσι φίλοι Ιταλοί Ευρωβουλευτές την οικονομική αλληλεξάρτηση στο πλαίσιο της Ε.Ε. και την αναγκαιότητα συγκρότησης μιας ενιαίας πλατφόρμας των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου».

 

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.