Νέες επιθέσεις του PKΚ με δεκάδες Τούρκους στρατιώτες τραυματίες

Δύο επιθέσεις του PKΚ με αυτοσχεδίους εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε λίγες ώρες τη Δευτέρα και την Τρίτη 21 και 22 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα είχαν ως αποτέλεσμα το τραυματισμό 24 Τούρκων στρατιωτών και την διεύρυνση της λίστας των θυμάτων του νέου κύκλου αίματος μεταξύ της κουρδικής οργάνωσης και του Τουρκικού κράτους.

Πιο αναλυτικά αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στον αυτοκινητόδρομο Başkale-Hakkari εξερράγη το βράδυ της Δευτέρα πλήττοντας ένα θωρακισμένο όχημα της Στρατοχωροφυλακής.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν οπ τραυματισμός 13 στρατιωτών.

Λίγες ώρες αργότερα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ένας δεύτερος μηχανισμός πυροδοτήθηκε στον αυτοκινητόδρομο Van-Hakkari με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 11 στρατιωτών.

Εκτός από τα παραπάνω θύματα την περασμένη Κυριακή απεβίωσε ο στρατιώτης Melih Garip Ünsal ο οποίος είχε τραυματιστεί στην επίθεση του PKK στην πόλη Dağlıca στις 6 Σεπτεμβρίου όπου είχαν σκοτωθεί 16 Στρατοχωροφύλακες.

Τέλος την προηγούμενη εβδομάδα στις 16 Σεπτεμβρίου σκοτώθηκαν από δύο επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς 5 Αστυνομικοί στις επαρχίες Mardin και Hakkari.

Συνολικά από το ξεκίνημα της νέας αντιπαράθεσης της κουρδικής οργάνωσης και του Τουρκικού κράτους πριν από τρείς μήνες έχουν σκοτωθεί από το PKK 122 Τούρκοι στρατιωτικοί, στρατοχωροφύλακες και αστυνομικοί, ενώ έχουν τραυματιστεί 221.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.