Νίκος Δένδιας: «Διανύουμε μία πρωτόγνωρη περίοδο με πρωτοφανείς προκλήσεις»

Η πρόκληση με τον κορονοϊό «θα μας βρει όλους στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και σύντομα η δύσκολη αυτή περίοδος θα αποτελέσει παρελθόν», λέει στους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών ο επικεφαλής της Ελληνικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού COVID-19 ανέτρεψε την καθημερινότητα, τη ζωή και την απασχόληση σε ολόκληρο τον κόσμο», υπογραμμίζοντας ότι «διανύουμε μία πρωτόγνωρη περίοδο με πρωτοφανείς προκλήσεις». Αυτές επιτάσσουν «να αλλάξουμε ριζικά την καθημερινότητά μας για να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα στις υποδείξεις των ειδικών, προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε» τονίζει ο κ. Δένδιας χαρακτηριστικά.

Αυτό ισχύει στο μέγιστο βαθμό, είπε, περαιτέρω, «για όσους καλείστε να αντιμετωπίσετε αυτήν την κρίση εργαζόμενοι από το εξωτερικό, συχνά μακριά από τις οικογένειες και το κοινωνικό σας περιβάλλον. Αλλά και για τους υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας που παραμένουν στις θέσεις τους».

Ο Νίκος Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τεράστιο αγώνα που γίνεται από το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων αλλά και των υπαλλήλων στο εξωτερικό που είναι επιφορτισμένοι να διευκολύνουν, σε συνεννόηση με τα κράτη υποδοχής, τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Όλοι εργάζεστε με ζήλο και αυταπάρνηση και επαγγελματισμό προκειμένου και το υπουργείο Εξωτερικών να συμβάλει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης και του καθενός μας ξεχωριστά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας στη χώρα μας. Καλείστε, επίσης, την ίδια ώρα να συνεχίσετε να επαγρυπνείτε για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία» τόνισε ο ΥΠΕΞ.

Τέλος, ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών για την αφοσίωση, το θάρρος και τον επαγγελματισμό τους, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «είναι αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την παράδοση και την ιστορία του ξεχωριστού αυτού υπουργείου, την εθνική αποστολή του οποίου υπηρετείτε με υπερηφάνεια».

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.