Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμφωνήσει με τη Λιβύη τις θαλάσσιες ζώνες μας – Είχαμε φτάσει κοντά το 2010

«Το μνημόνιο που υπέγραψε η Διοίκηση του GNA με την Τουρκία είναι παράνομο. Γι αυτό και δεν κυρώθηκε απο τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης.Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι η λύση του προβλήματος στη Λιβύη πρέπει να προέλθει από την άμεση υποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από το έδαφός της.»

Αυτό ανέφερε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών από την Λιβύη, ενώ τόνισε, «ο λιβυκός λαός πρέπει να είναι υπεύθυνος για την τύχη της χώρας του.Ευχαρίστησα τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό για την ευθεία τοποθέτησή του για το παράνομο «μνημόνιο» που υπεγράφη από τη Διοίκηση του GNA και την Τουρκία και για την υπενθύμισή του για την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, να μην κυρώσει αυτό το παράνομο «μνημόνιο».Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμφωνήσει με τη Λιβύη τις θαλάσσιες ζώνες μας. Είχαμε φτάσει, άλλωστε, εξαιρετικά κοντά το 2010.

Στηρίζουμε την μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης και την εκλογική διαδικασία του Δεκεμβρίου. Θέλουμε να συμβάλουμε στην ανοικοδόμηση της χώρας, ενεργοποιώντας υφιστάμενες και συνάπτοντας νέες συμφωνίες. Γι’ αυτό λειτουργήσαμε αμέσως την πρεσβεία μας στην Τρίπολη και γι’ αυτό ανοίγουμε και το Προξενείο μας στη Βεγγάζη. Η Ελληνική Κοινότητα της Λιβύης που μεγάλο τμήμα της έμεινε εδώ, μέσα στην κρίση, αλλά και οι ελληνικές επιχειρήσεις που διαθέτουν γνώση της περιοχής, είναι έτοιμες να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας.»

ViaDiplomacy Newsroom