Ντόροθι Σέα: Ο Λίβανος πρέπει να μετατρέψει τις μεταρρυθμιστικές ιδέες σε πραγματικότητα

Η κυβέρνηση του Λιβάνου, πρέπει να μετατρέψει τις μεταρρυθμιστικές της ιδέες σε πραγματικότητα και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να κερδίσει διεθνή υποστήριξη, δήλωσε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Λίβανο σε συνέντευξή του την Κυριακή.

Η Ντόροθι Σέα είπε επίσης ότι ήταν λάθος η κατηγορία οποιουδήποτε ατόμου ή ιδρύματος για την οικονομική κατάρρευση του Λιβάνου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ρόλο του κυβερνήτη της κεντρικής τράπεζας Riad Salameh, ο οποίος είπε ότι «απολαμβάνει μεγάλη εμπιστοσύνη στη διεθνή χρηματοπιστωτική κοινότητα».

Ο Λίβανος υφίσταται οξεία οικονομική κρίση που θεωρείται ως η μεγαλύτερη απειλή για τη σταθερότητά του από τον εμφύλιο πόλεμο του 1975-1990. Η Σέα, δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να αξιολογούν την κυβέρνηση, η οποία σχηματίστηκε με την υποστήριξη από τη βαριά οπλισμένη, σιιτική ομάδα Hezbollah, που υποστηρίζεται από το Ιράν, η οποία αναφέρεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ουάσινγκτον.

«Η κυβέρνηση έχει επιδείξει καλή πρόθεση να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις. Τώρα πρέπει να αναλάβει αυτή τη δέσμευση στο επόμενο επίπεδο και να αρχίσει να κάνει αυτές τις ιδέες πραγματικότητα », είπε η Σέα και κατάληξε: «Είναι πρόθυμοι να προωθήσουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις; Δεν έχουμε ακόμη λάβει τελική απόφαση για αυτό».

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.