Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο δεσμεύεται να διατηρήσει την ανεξαρτησία της Λευκορωσίας

«Σκοπεύω να κάνω ό, τι είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του κράτους της Λευκορωσίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Δημιουργήσαμε το πρώτο ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος της Λευκορωσίας. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα μακριά σε κανέναν να χλευάζεται ή να αποσταθεροποιείται κάθε μέρα, να σκίζεται σε κομμάτια και να δίνεται σε κάποιον », τόνισε ο ηγέτης της Λευκορωσίας. Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο είπε επίσης ότι έχει την εντύπωση ότι ορισμένοι πιθανοί υποψήφιοι για τις τρέχουσες προεδρικές εκλογές θέλουν πράγματι να ανατρέψουν τη χώρα και να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση με τη βοήθεια κάποιων χρημάτων.

«Βλέπετε ποια χρήματα είναι αυτά», είπε. «Εσείς και όλοι παρακαλώ θυμηθείτε: δεν θα δώσουμε τη χώρα. Δημιουργούμε αυτήν την ακμάζουσα χώρα για περισσότερες από δύο δεκαετίες, κομμάτι προς κομμάτι, όχι για να ιδιωτικοποιηθεί και να ζητήσει από τους ανθρώπους της να επαιτούν. Δεν θα επιτρέψουμε τη διχοτόμηση της Λευκορωσίας, όπως συνέβη το 1939. Τα δυτικά σύνορα της χώρας ήταν κοντά στο Μινσκ τότε », είπε χαρακτηριστικά ο Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.