Ο Ερντογάν παρεμβαίνει ξανά στην Ουκρανία – Συζητά την προμήθεια αερίου στο Κίεβο μέσω TANAP

Ο Τούρκος Πρόεδρος μετά την δήλωση του ότι η προσάρτηση της Κριμαίας είναι παράνομη, τώρα προχωρά ένα βήμα παραπάνω παρεμβαίνοντας εκ νέου στην διαμάχη Ρωσίας – Ουκρανίας.

Μετά τα εγκαίνια του Turksteam ο οποίος μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Τουρκία (αυξάνει την εξάρτηση της) και τα Βαλκάνια πηγαίνοντας κόντρα στην προσπάθεια των ΗΠΑ για απεξάρτηση από το Ρωσικό φυσικό αέριο , ο Τούρκος πρόεδρος συζήτησε με τον Ουκρανό ομόλογο του την πρόθεση να μεταφερθεί αέριο από την Κασπία μέσω του TANAP στην Ουκρανία.

Μια τέτοια κίνηση είναι καθαρά εχθρική προς την Ρωσία αφού θα αποτελούσε ένα σημαντικό βήμα για την απεξάρτηση του Κιέβου από την Μόσχα.

“Τα ζητήματα διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας είναι επίσης σημαντικά για την Ουκρανία. Έχουμε συζητήσει τη δυνατότητα μεταφοράς αερίου της Κασπίας μέσω του αγωγού TANAP μέσω των σχετικών αγωγών προς την Ουκρανία”, ανέφερε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Ο αγωγός φυσικού αερίου (TANAP) της Trans-Anatolian συνδέθηκε με το ευρωπαϊκό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου στις 30 Νοεμβρίου 2019.

Το TANAP διέρχεται από το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και την Τουρκία, όπου συνδέεται με τον αγωγό Trans Adriatic Pipeline (TAP)

ViaDiplomacy Newsroom