Ο φόβος αποκάλυψης τους έστειλε στον χρηματοδότη τους, τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών

Λίγο μετά την δημοσίευση του άρθρου του δικηγόρου Στεργιου Γιαλάογλου “Θράκη: Παράλληλες Δομές και Μαύρο Χρήμα ή πώς στήνεται το παρακράτος” για το πως στήνεται το παρακράτος στην Θράκη με τις παράλληλες δομές, οι δυο αυτοαποκαλούμενοι «αιρετοί» μουφτήδες, Έλληνες πολίτες, Ιμπραημ Σεριφ και Αχμέτ Μέτε, επισκέφθηκαν τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου και φωτογραφήθηκαν μαζί του, ενώ ο Υπουργός έκανε δήλωση στήριξης τους με αναφορά σε τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη.

Οι Ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής στην πρόσφατη συνάντηση τους με τον χρηματοδότη τους, Τούρκο υπουργό εξωτερικών

Τι ήταν τελικά που επέβαλλε αυτήν την συνάντηση; Ποιος απαίτησε να γίνει αυτή η δήλωση στήριξης; Μήπως ο φόβος μην αποκαλυφθούν τα βρώμικα και βγουν τα άπλυτα τους στην φόρα; Μήπως για να αποτραπεί μια ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού στην περιοχή για να ελεγχθεί η ροή του μαύρου χρήματος που προέρχεται από την Τουρκία;.

Όπως και να έχει, η συνάντηση και η δήλωση του Τούρκου αξιωματούχου, συνιστούν πλήρη επιβεβαίωση της ανάμειξης ενός ξένου κράτους στο εσωτερικό μας. Η στήριξη μιας ξένης χώρας σε δυο παράνομους ιερωμένους, που αντιποιουνται την ιδιότητα του Μουφτή, και αμφισβητούν την ίδια την λειτουργία του κράτους στο οποίο ζουν, είναι ευθεία αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας ενός κράτους.

Φαντάζεστε λοιπόν ένας Έλληνας ιερέας με την ιδιότητα του Τούρκου πολίτη, επικαλούμενος διεθνείς συνθήκες, την διεθνή αναγνώριση της Αγίας Σοφίας ως παγκόσμιου συμβόλου της Ορθοδοξίας να δήλωνε ότι θέλει να λειτουργήσει μέσα στην Αγία Σοφία παρά την απαγόρευση του τουρκικού κράτους;  Φαντάζεστε να υπέθαλπτε η Ελλάδα ένα κίνημα για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης με Έλληνες κατοίκους της Πόλης; Τι θα έκανε η Τουρκική Κυβέρνηση; Θα το ανέχονταν έστω για μια ώρα;

Φυσικά και όχι. Εμείς λοιπόν γιατί ανεχόμαστε την ανάμιξη στα εσωτερικά μας; Γιατί ανεχόμαστε δυο τέτοιους κυρίους που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, να σηκώνουν δικό τους μπαϊράκι και να ζητούν να επιβληθούν μόνοι τους ως αξίωμα ενάντια σε κάθε κρατική βούληση, ενάντια σε κάθε νόμο;

Εν πασει περιπτώσει, το θράσος τους δεν έχει όρια. Τώρα λοιπόν που τους έπιασε ο φόβος και αντιλαμβάνονται ότι κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν, είναι καιρός να τους σταλεί ένα μήνυμα, τόσο σε αυτούς όσο και στην ξένη χώρα που τους χρηματοδοτεί και τους στηρίζει. Στήριξη στην παρανομία δεν νοείται. Ούτε ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας μπορεί να γινει ανεκτη.

Σε Έλληνες πολίτες που συνειδητά πρακτορεύουν υπέρ των συμφερόντων ξένης χώρας, δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή. Στους υμνητές του Χιτλερ και τους αρνητές της εβραϊκής αλλά και της ποντιακής γενοκτονίας μόνο η απαξίωση αξίζει και η δημόσια καταδίκη εξίσου με την δικαστική.

Όσο για την γελοιότητα να φωτογραφίζονται οι «γιαλαντζί» αιρετοί με τον Υπουργό και τον διορισμένο Αρχιμουφτη της Τουρκίας, αυτήν δεν θα την σχολιάσουμε. Η εικόνα είναι από μόνη της αστεία.

ViaDiplomacy Newsroom