Ο Γιάννης Μπουτάρης φοβάται για τζιχαντιστές στην Θεσσαλονίκη

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ως μεγάλο πρόβλημα το θέμα του προσφυγικού και πως δεν είναι εύκολη η διαδικασία της καταγραφής.

Εγώ δεν έχω καταλάβει όταν είμαι ο κ. Χασάν και λέω ότι είμαι από τη Συρία πως αποδεικνύεται; Από τα αποτυπώματα; Ποιο διαβατήριο, δεν έχουν όλοι. Υπάρχουν υποψίες ότι ανάμεσα σε αυτούς έχει πάρα πολλούς οι οποίοι είναι στρατευμένοι ισλαμιστές. Δεν είναι εύκολη ιστορία», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας σε σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το voria.gr, o κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι πήρε πρωτοβουλία για να γίνει μια σύσκεψη μετά τις εικόνες με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που είχαν κατασκηνώσει στην Αριστοτέλους και να βρεθεί λύση στο θέμα ενώ δεν όφειλε.

Όπως είπε οι μετανάστες δεν πρέπει «να μάθουν ότι περνάνε καλά στη Θεσσαλονίκη», καθώς αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν ακόμα περισσότεροι.

Αναφερόμενος στους αλλοδαπούς τόνισε ότι είναι δύσκολο να αποδειχθεί από που έρχονται.

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο, δεν είναι μικρό. Γιατί υπάρχει η λογική πως αν μάθουν πως στη Θεσσαλονίκη περνάνε καλά, θα έχουμε όλο και περισσότερους. Η λογική της αστυνομίας είναι να αρχίζουν να σκορπίζονται σε διάφορα μέρη μέχρι τα Γρεβενά αναζητούνται λύσεις και να οδηγούνται εκεί, αυτοί που αιτούνται άσυλο, μέχρι να το πάρουν.Το μεγαλύτερο ποσοστό αναζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Εάν δεν το πάρουν προωθούνται από κει που έρχονται.

(Με πληροφορίες από sputnikews.gr, voria.gr-© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

ViaDiplomacy Newsroom