Ο Ιλχάν Αχμέτ επέλεξε την χώρα του, ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ την Τουρκία, και ο Μπουρχάν Μπαράν την ουδετερότητα

Η χθεσινή ημέρα είχε πολλές αντιφάσεις και δυσκολίες για όλους μας με το πύρινο φόντο της κεκαυμένης Δαδιάς να μας σημαδεύει όλους. Ωστόσο, η (πολιτική) ζωή συνεχίζεται και στις Δημοκρατίες (χθες τιμούσαμε και την Αποκατάσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας)  αδιέξοδα δεν υπάρχουν , όσο οι πολίτες επαναπροσδιορίζουν τις ανάγκες και επιλέγουν κάθε φορά τους εκπροσώπους τους, για να λύνουν προβλήματα και να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.

Η Θράκη των αντιφάσεων και χθες είχε την τιμητική της: Εκ των τριών εκπροσώπων της διαβιούσης κι ευημερούσης  Μειονότητας στην περιοχή μας, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ (ΚΙΝ.ΑΛ.) ήταν παρών στην Αθήνα συνδιαλεγόμενος με τα κέντρα αποφάσεων της Ελλάδας και τους ξένους διπλωμάτες , ο Χουσεΐν Ζεϋμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) (ένας από τους 17 επισήμους διώκτες της Ελευθερίας του Τύπου και της Έκφρασης στην Θράκη και την Ελλάδα) υποδεχόταν χαμογελαστός και χαριεντιζόμενος τον Τούρκο ΥΦΥΠΕΞ στο Μνημόσυνο Αχμέτ Σαδήκ, και ο τρίτος, ο Μπουρχάν Μπαράν (ΚΙΝΑΛ) δήλωσε ότι προσβλήθηκε από κορονοϊό οπότε δεν ήταν υποχρεωμένος να δυσαρεστήσει κανέναν, παραμένοντας σπίτι του. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να είναι καλά, κι ελπίζουμε ν’αναθεωρήσει τις απόψεις του για τα μέτρα ατομικής προστασίας και την χρήση μάσκας.

Το ένα πλάνο αναδεικνύει τον κ. Ιλχάν Αχμέτ που κινείται με θαυμαστή άνεση και στα πανηγύρια, τα κουρμπάνια και τις εκδηλώσεις των συμπατριωτών στην Ροδόπη αλλά και στα σαλόνια των Αθηνών ή την Ελληνική Βουλή κι όπως ο ίδιος τονίζει “δίνει μια καθημερινή μάχη  στα πεδία λήψης των αποφάσεων στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, κόντρα σε λογικές στείρας άρνησης και απομονωτισμού, αλλά πάντα με γνώμονα την πρόοδο και την βελτίωση συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας.”

Το άλλο πλάνο δείχνει τον κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ να αποτελεί τον σύνδεσμο της Άγκυρας με τις παράλληλες δομές του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη, συμμετέχοντας σε μια σειρά ενεργειών που στραγγαλίζουν την μειονότητα και την διατηρούν υποταγμένη στους μηχανισμούς της Άγκυρας μέσω του ακροδεξιού , νεοθωμανικού τύπου μορφήματος του ΚΙΕΦ/DEB. Μαζί με τον κ. Μπουρχάν Μπαράν και άλλους δεκαπέντε αυτοαποκαλούμενες εκπροσώπους της μειονότητας επιδιώκουν για το μέλλον της  ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ και να ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΑ ή όποιον αντιστέκεται στην επιχειρούμενη τουρκοποίηση της Μειονότητας.

Διανύουμε μία από τις πλέον δύσκολες περιόδους για την Θράκη και οι διαφαινόμενες εξελίξεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιόδοξες προβλέψεις.

Η 48η Επέτειος της Αποκατάστασης της Ελληνικής Δημοκρατίας συμπίπτει με μία οργανωμένη απειλή για την ίδια την Δημοκρατία με στόχος όλους όσοι στην Θράκη αντιδρούν κι αντιστέκονται σε ακόμη έναν διαφαινόμενο ΑΤΤΙΛΑ.

Θα επιτρέψουμε να συμβεί;

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.