Ο Ιλχάν Αχμέτ έστειλε το μήνυμα από τα Αρριανά σε όλη την Θράκη: Feel the fear and do it anyway – Kork ama gene de yap!

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ στο ν. Ροδόπης, πραγματοποίησε την τελευταία του προεκλογική ομιλία στην πλατεία των Αρριανών όπως συνηθίζει σε όλη την διάρκεια της πολιτικής του πορείας.

Εδώ και τριάντα ημέρες σχεδόν, μετά τις εκλογές του Μαΐου 2023, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ με κάθε τρόπο τόσο με φυσική παρουσία ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ροδόπης όσο και μέσα από τις εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, μόνος του ή μαζί με τους συνυποψηφίους του διέδιδε το πρόγραμμα του κόμματός του αλλά και έδινε το δικό του προσωπικό στίγμα, εκ νέου, στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή δέχθηκε απανωτές επιθέσεις από “εσωτερικούς” κι “εξωτερικούς” αντιπάλους του ενώ έγινεστόχος ενός υπογείου πολέμου απαξίωσης και πολιτικής αποδυνάμωσης. Σε μία παράλληλη διαδικασία, ήταν πρωτοφανείς οι επιθέσεις που δέχθηκαν και οι συνεργάτες του όπως αυτό αποτυπώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κυρίως) αλλά και με έμμεσες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης.

Ο έμπειρος κ. Ιλχάν Αχμέτ διατήρησε την ψυχραιμία του , δημιούργησε ένα θετικό πολιτικό αφήγημα και το υποστήριξε νυχθημερόν εντός κι εκτός Ροδόπης. Με αυτή την κίνησή του κατάφερε να τονώσει το φρόνημα των ψηφοφόρων του, να επαναδιατυπώσει την πολιτική του ατζέντα και να ανακατευθύνει τον πολιτικό του λόγο εντός κι εκτός Ροδόπης, διατηρώντας ισορροπίες την στιγμή της πόλωσης και του λαϊκισμού που κυριάρχησε στην προεκλογική περίοδο.

Σε γενικές γραμμές ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, παρουσίασε την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών του ως βουλευτής της Αντιπολίτευσης, τόσο την περίοδο 2015-2019 (ΣΥΡΙΖΑ) όσο και την περίοδο διακυβέρνησης επί ΝΔ (2019-2023) και ζήτησε την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του για να ολοκληρώσει το έργο του προσφέροντας νέες ευκαιρίες στην Θράκη τόσο μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και τη Νέα ΚΑΠ και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Παρακολουθώντας τις αντιδράσεις των παραληπτών του μηνύματος του Ιλχάν Αχμέτ όπως αυτό αποτυπώνεται και στα μκδ, οι χρήστες αξιολόγησαν θετικά την εργατικότητα, την δυνατότητα διαμεσολάβησης και παρέμβασης ενός μειονοτικού βουλευτής στην κεντρική πολιτική σκηνή και τις καλές προθέσεις του ενώ το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών παρακολουθούσε χωρίς να εκφράζεται τις επιθέσεις που δεχόταν ο κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Με την χθεσινοβραδινή του παρουσία στα Αρριανά ο κ. Ιλχάν Αχμέτ σε κοινή φωτογραφία με την σύζυγό του Μπελγκίν έστειλε το μήνυμα που συνοψίζεται στην φράση: Feel the fear and do it anyway – Kork ama gene de yap! Κι όπως τόνισε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ στους Ανθρώπους του Başarıdan korkmayın ve cesaretinizi toplayarak ilerlemeyi tercih edin. Kork ama gene de yap! [Μην φοβάστε την επιτυχία και επιλέξτε να προχωρήσετε μαζεύοντας το κουράγιο σας. Φοβάστε, αλλά κάντε το πάντως!]

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.