Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπραξε το αυτονόητο – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θ’αναλάβουν τις ευθύνες τους;

Η φωτογραφία του άρθρου απεικονίζει τον κ. Μπαρχάν Μπαράν, βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ξάνθης να συμμετέχει σε εκδήλωση παρακρατικών δομών που προπαγανδίζουν πρακτικές του πολιτικού ισλάμ , εργαλειοποιώντας την Μειονότητα, επί ελληνικού εδάφους.

Αψηφώντας το πνεύμα της διακομματικής συναίνεσης για την ανάπτυξη της Θράκης, οι κεντρικοί κομματικοί μηχανισμοί ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για την ανοχή που επιδεικνύουν στις συναλλακτικές σχέσεις των στελεχών τους με παρεμβατικούς μηχανισμούς τρίτων χωρών.

Από τις εικόνες αυτές πλήττεται η Εθνική και Κρατική Ασφάλεια ενώ δίνεται το λάθος πολιτικό μήνυμα τόσο για την Χώρα όσο και για τα μέλη της Μειονότητας.

Χωρίς να είμαστε σε θέση να ερμηνεύσουμε τις πράξεις των κκ Τσίπρα και Ανδρουλάκη, αντιλαμβανόμαστε ότι στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς λαμβάνει πολύ συγκεκριμένα μηνύματα  για τον επαπειλούμενο κίνδυνο και τα σχέδια τρίτων δυνάμεων.

Αψηφώντας το πολιτικό κόστος και απομακρύνοντας -πλέον- κάθε προοπτική αποκόμισης κομματικού οφέλους, ο Κυρ. Μητσοτάκης συνεχίζει να απευθύνει το «καθαρτήριο κάλεσμα για την Θράκη» αναζητώντας ευήκοα ώτα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης σίγουρα συναντά αντιδράσεις και από τον αμήχανο κομματικό μηχανισμό της ΝΔ που «πιάσθηκε αδιάβαστη» αγνοώντας όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα μηνύματα που εξέπεμπε η Κοινωνία της Θράκης, στέλνοντας ΛΑΘΟΣ μηνύματα στην κομματική ηγεσία αλλά και στο Μαξίμου.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έπραξε το Εθνικό Χρέος του απέναντι στην Θράκη και παρά τις πιέσεις που δέχθηκε ΔΕΝ άλλαξε την σύνθεση του ψηφοδελτίου Ροδόπη.

Η Ροδόπη θα βαφόταν «κομματικά γαλάζια» εάν ο Κυρ. Μητσοτάκης ενέδιδε στον πειρασμό των συναλλαγών με τις παρακρατικές δομές του Προξενείου!

Οι κκ Τσίπρας-Ανδρουλάκης τί προτίθενται να κάνουν; Για ποιόν λόγο ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ εξακολουθεί να εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ ; Ο κ. Ν. Ανδρουλάκης γιατί δεν διαγράφει τον κ. Μπουρχάν Μπαράν που μονίμως εκθέτει την εμπιστοσύνη του Προέδρου του μη σεβόμενος την Συνθήκη της Λωζάνης;

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.