Ο Μουφτής Κομοτηνής διαψεύδει τις φήμες περί αντικατάστασής του!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας της Κομοτηνής ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ η ελληνική κυβέρνηση πλαισιώνει με αμέριστη εμπιστοσύνη τον Μουφτή Ροδόπης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα το  Via Diplomacy.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Σοφολογιότατος Μουφτής Ροδόπης Μέτσο Τζεμαλή, για την ορθή πληροφόρηση του κοινού απέστειλε αμέσως ανακοίνωση προς δημοσιογράφο ο οποίος δημοσίευσε ως τετελεσμένο γεγονός την αντικατάσταση των θρησκευτικών λειτουργών Ξάνθης και Κομοτηνής, αναφέροντας την αλήθεια, πως δηλαδή ουδέποτε κλήθηκε στην Αθήνα για διαβουλεύσεις και ουδέποτε τέθηκε από κάποιον επίσημο του Ελληνικού Κράτους θέμα παραίτησης ή αντικατάστασής του.

Η απάντηση του Μουφτή Ροδόπης Μέτσο Τζεμαλή έχει ως εξής:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Διεύθυνση Ερμού 82

69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Κομοτηνή, 3 Ιανουαρίου 2017

ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Προς τον εκδότη και ιδιοκτήτη της εφημερίδας και ιστοσελίδας «ΜΑΧΗΤΗΣ» Ξάνθης

Διαβάσαμε με λύπη το δημοσίευμά σας με τίτλο «Παραίτηση Σινίκογλου – Τζεμαλή, ζήτησε το ΥΠΕΞ για να κάνει χατίρια Ερντογάν – Άγκυρα! Βέτο Καμμένου». Θέλω ως Μουφτής Κομοτηνής να ενημερώσω υπεύθυνα το κοινό ότι ουδέποτε έχω προσκληθεί και ενημερωθεί από τους αρμόδιους των υπουργείων για να συζητήσω το θέμα της παραίτησης ή αντικατάστασής μου.

Διαψεύδω το περιεχόμενο του δημοσιεύματός σας και παρακαλώ να δημοσιεύσετε την διάψευσή μου σχετικά με το θέμα.

Ο Προς Ύψιστον Ευχέτης

Ο Μουφτής Κομοτηνής

ΜΕΤΣΟ ΤΖΕΜΑΛΗ

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.