Ο νέος Πρέσβης των ΗΠΑ στη Βουλγαρία, Κένεθ Μέρτεν, επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο Ρουμέν Ράντεφ

Ο νέος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βουλγαρία, Κένεθ Μέρτεν, επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο Ρουμέν Ράντεφ, σε τελετή στις 7 Απριλίου, σύμφωνα με δήλωση της προεδρίας.

Ο Μέρτεν , πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κροατία, από το 2012 έως τον Αύγουστο του 2015, και πριν από αυτόν πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αϊτή από το 2009 έως τον Ιούλιο του 2012, έφτασε στη Βουλγαρία στις 6 Απριλίου.

Διπλωμάτης καριέρας, υπηρέτησε προηγουμένως ως αναπληρωτής εκτελεστικός γραμματέας της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και νωρίτερα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ ανέφερε ότι κατά την εισαγωγική του συνάντηση με τον Ράντεφ, ο Μέρτεν εξέφρασε την εκτίμησή του για το θερμό καλωσόρισμα στη Βουλγαρία και την προθυμία του να συνεχίσει και να αναπτύξει τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Μέρτεν υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ και η Βουλγαρία είναι φίλοι, εταίροι και σύμμαχοι και ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με όλους τους Βούλγαρους για την εμβάθυνση αυτής της ιστορικής συνεργασίας 120 ετών και την οικοδόμηση της κοινής ασφάλειας και ευημερίας των δύο χωρών, ανέφερε η πρεσβεία.

Ο Μέρτεν ήταν ένας από τους τέσσερις ξένους πρεσβευτές που παρουσίασαν τα διαπιστευτήριά τους στον Ράντεφ την Παρασκευή.

ViaDiplomacy Newsroom