Ο Οζγκιούρ Φερχάτ μετατρέπει το εγχείρημα Αχτσιόγλου σε όχημα (εκ)τουρκισμού των Μουσουλμάνων στην Θράκη

Σύμφωνα με τις εκ των έσω πληροφορίες μας, οι εντολές της Τουρκίας Πρεσβείας προς τους Ζευμπεκ-Φερχάτ ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνουν και την εντολή να δηλώνουν ότι είναι ΤΟΥΡΚΟΙ, και ως τέτοιοι να πηγαίνουν σε εκδηλώσεις του ακροδεξιού ισλαμοφασιστικού εθνικιστικού ΚΙΕΦ/DEB, να παρίστανται στις εκδηλώσεις των παρακρατικών ψευδομουφτήδων και των υπολοίπων παραλλήλων δομών.

Σήμερα, ο Εγκάθετος Οζγκιούρ Φερχάτ επιβεβαιώνει τις άνω πληροφορίες με τις δηλώσεις που έκανε στο τουρκόφωνο μειονοτικό μέσο GUNDEM λέγοντας ότι «αν και η Συνθήκη της Λωζάννης μιλάει για μουσουλμανική μειονότητα πρέπει ν’αναδειχθεί η ταυτότητα της μειονότητας ως τουρκικής».

Άραγε συμφωνεί η κ. Αχτσιόγλου με την άποψη του κ. Οζγκιούρ Φερχάτ ότι δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει αυτό το θέμα στην ημερήσια πολιτική διάταξη;;;;

Παραθέτουμε την (αδόκιμη) μετάφραση του σχετικού αποσπάσματος:

«Ένα από τα ερωτήματα που τίθενται είναι η εθνική ταυτότητα της μειονότητάς μας. Αυτό ακριβώς λέω. Αυτή η μειοψηφία παρέμεινε εδώ με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Η συμφωνία αυτή υπογράφηκε από την Ελλάδα και την Τουρκία. Η συμφωνία μιλά για τη μουσουλμανική μειονότητα, αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν επίσης εθνική ταυτότητα και συνείδηση ​​ταυτότητας. Ένα μεγάλο μέρος της μειονότητας αυτοπροσδιορίζεται ως Τούρκοι. Πρέπει να φέρουμε στο φως ζητήματα που δεν συζητιούνται πλέον ή λιγότερο συζητούνται στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να εντάξουμε τη μειοψηφία στο κομματικό πρόγραμμα σε όλες τις λεπτομέρειες, όχι μόνο το θέμα της εθνικής ταυτότητας. Πιστεύω ότι θα το πετύχουμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη που να μπορεί να φέρει αυτά τα θέματα στην ημερήσια διάταξη. “Αν θέλουμε να είμαστε ένας ισχυρός πολιτικός σχηματισμός, πρέπει να κρατήσουμε μια θέση για τη μειονότητα»

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.