Ο Πρέσβης Στέφανο Ποντεκόρβο αναλαμβάνει Ανώτερος Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Ο Πρέσβης Στέφανο Ποντεκόρβο της Ιταλίας αναλαμβάνει το ρόλο του ως Ανώτερος Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε: «Ο Πρέσβης Ποντεκόρβο φέρνει μια μακρόχρονη διπλωματική εμπειρία, συμπεριλαμβανομένου του Αφγανιστάν και του ευρύτερου περιφερειακού πλαισίου. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά μαζί του σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του Αφγανιστάν.»

Σε συνεργασία με την αποστολή Resolute Support υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ , η οποία εκπαιδεύει, συμβουλεύει και βοηθά τις δυνάμεις και τα θεσμικά όργανα ασφαλείας του Αφγανιστάν, ο Πρέσβης Ποντεκόρβο, θα συμβουλεύει τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και το Βόρειο Ατλαντικό Συμβούλιο σχετικά με τις προσπάθειες της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν και τις σχέσεις με τους Αφγανούς εταίρους.

Επιπλέον, θα συνεργαστεί με ανώτερα μέλη της αφγανικής κυβέρνησης, αφγανικούς αξιωματούχους και άλλους εξέχοντες εθνικούς και τοπικούς αξιωματούχους καθώς επίσης, θα συνεργαστεί με εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας, της αφγανικής κοινωνίας των πολιτών και των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Σημειώνεται πως ο νέος Ανώτερος Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, Πρέσβης Στέφανο Ποντεκόρβο, υπηρέτησε προηγουμένως ως Πρέσβης της Ιταλίας στο Πακιστάν για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Το 2013-2015, διετέλεσε Διπλωματικός Σύμβουλος του Ιταλού Υπουργού Άμυνας, εργαζόμενος σε πολιτικο-στρατιωτικά ζητήματα του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του Αφγανιστάν, όπου η Ιταλία είναι ένα από τα έθνη-πλαίσια της Αποστολής Στήριξης του Ψήφου. Οι προηγούμενες θέσεις του περιελάμβαναν τον αναπληρωτή αρχηγό αποστολής στις ιταλικές πρεσβείες στο Λονδίνο και τη Μόσχα. Ο Πρέσβης Ποντεκόρβο, αντικαθιστά τον Πρέσβη Σερ Νίκολας Κέι του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος βρισκόταν στη θέση από τον Μάρτιο του 2019.

«Ευχαριστώ τον απερχόμενο ανώτερο πολιτικό εκπρόσωπό μας Πρέσβη Σερ Νίκολας Κέι για την εξαιρετική του υπηρεσία και τη συμβολή του στην αιτία της ειρήνης και της ασφάλειας για όλους Αφγανοί », είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.