Ο Ψευτομουφτής που στηρίζεται από ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΠΑΣΟΚ θέτει ζήτημα «Τούρκων Δυτ. Θράκης και Δωδεκανήσων»

Μετά τον ετεροπροσδιοριζόμενο «Πρόεδρο» της παρακρατικής δομής ΑΣΕΤΜΔΘ ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ, ο δεύτερος της τάξει εκπρόσωπος του πολιτικού ισλάμ στην Θράκη,Μουσταφά Τράμπα αξιολόγησε την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα στην ενημερωτική ιστοσελίδα ÜLKÜ ενώ βρήκε την ευκαιρία να αναπαραχθούν οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ κ. Χακάν Φιντάν για Δυτ. Θράκη και Δωδεκάνησα.

Στην δήλωσή του ο κ. Μουσταφά Τράμπα επισημαίνει ότι «ο Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογαν δέχθηκε τα μέλη της ΑΣΕΤΜΔΘ κι ο ίδιος (ο Τράμπα) συμμετείχε ως μέλος του ΔΣ με την ιδιότητα του Μουφτή Ξάνθης» και ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση΄του επειδή «ο Πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε στην μουσουλμανική τουρκική μειονότητα της Δυτ. Θράκης και τα προβλήματά της στην συνέντευξη τύπου»

Αναφερθείς στην συνάντηση που είχαν στην Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, ο κ. Μουσταφά Τράμπα μας γνωστοποίησε ότι “είχαν την ευκαιρία να συζητηθούν τα προβλήματα της Μειονότητας» ενώ «αποκάλυψε» ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε τις εξής δηλώσεις στους δημοσιογράφους:  «Δέχτηκα και τα μέλη του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Συζήτησα με τους συμπατριώτες μας και άκουσα τα προβλήματά τους. Εξέφρασα για άλλη μια φορά την υποστήριξή μας ώστε να επωφεληθούν πλήρως από τα δικαιώματα των μειονοτήτων που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες».

Καταλήγοντας ο κ. Μουσταφά Τράμπα εκτίμησε ότι «Η πατρίδα μας, η Τουρκία, δείχνει ότι είναι πάντα μαζί μας, τους μουσουλμάνους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, σε κάθε ευκαιρία. Τα προβλήματά μας συζητούνται πάντα τόσο στις συναντήσεις μας στην Αθήνα όσο και στην Τουρκία.»

Για παράδειγμα; Στην ομιλία του Hakan Fidan, Υπουργού Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, κατά τις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό του υπουργείου του στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας (TBMM). «Η κατάσταση της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και των συμπατριωτών μας που ζουν στα Δωδεκάνησα είναι ένα από τα θέματα που δίνουμε προτεραιότητα. «Είμαστε στενοί οπαδοί της προστασίας των δικαιωμάτων των συμπατριωτών μας σε τομείς όπως η εκπαίδευση, οι θρησκευτικές ελευθερίες και η διαχείριση ιδρυμάτων, που εγγυώνται η Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης και οι διεθνείς συμφωνίες».

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.