Ο Τραμπ υποδέχεται τους Αμερικανούς που απελευθερώθηκαν από την Βόρεια Κορέα

Στις 03:00 στην βάση Andrews προσγειώθηκε το αεροσκάφος που μετέφερε τους τρεις Αμερικανούς που το καθεστώς της Βόρειας Κορέας απελευθέρωσε. Στην βάση τους υποδέχτηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος και η Πρώτη κυρία και μαζί εκατοντάδες δημοσιογράφοι.

Ο Kim Dong Chul, ο Kim Hak-song και ο Kim Sang Duk προσγειώθηκαν στην Βάση Andrews, λίγες μόνο ώρες αφότου απελευθερώθηκαν από τη Βόρεια Κορέα

 

Για τον Αμερικανό Πρόεδρο είναι μια σημαντική στιγμή η απελευθέρωση τρων τριών Αμερικανών και άφησε να εννοηθεί ότι στην συνάντηση με τον με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un θα γίνουν ακόμη πιο σημαντικά πράγματα

 

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας: Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας συνεχάρη τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμμπ για την απελευθέρωση των Αμερικανών κρατουμένων στη Βόρεια Κορέα σε τηλεφωνική κλήση που είχε μαζί του.

Το θέμα των ξένων υπηκόων που κρατούνται στη Βόρειο Κορέα είναι ένα ευαίσθητο θέμα στην Ιαπωνία. Περισσότεροι από δώδεκα Ιάπωνες υπήκοοι εξακολουθούν να αγνοούνται αφού απήχθησαν από πράκτορες της Βόρειας Κορέας στη δεκαετία του 1970 και του 1980.

 

 

 

 

ViaDiplomacy Newsroom