Ο Τζον Μπόλτον στην Ρωσία την ώρα που αυξάνεται η ένταση μεταξύ των δύο χωρών

Ο σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, John Bolton, επισκέφθηκε την Μόσχα σε μια προσπάθεια να διαπιστώσει τις προθέσεις των Ρώσων, μετά την ανακοίνωση του Τραμπ για αποχώρηση από την συμφωνία των πυρηνικών.

Αυτή η ανακοίνωση του Τραμπ, μετά την δήλωση του Πούτιν για έναν πυρηνικό πόλεμο με όσους Ρώσους πολίτες σκοτωθούν να είναι “μάρτυρες”, θέτει πολλά ερωτήματα για το μέλλον και αλλων συνθηκών, καθώς επίσης και τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων.

Σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία δοκιμάζει συστήματα πυραύλων μέσου βεληνεκούς, απαγορευμένα για χρόνια από σχετικές συνθήκες.  Η Ρωσία απάντησε ότι, οι ίδιες οι ΗΠΑ παραβιάζουν τη συνθήκη. Τα συστήματα άμυνας των ΗΠΑ μπορούν, σύμφωνα με τη Μόσχα, να χρησιμοποιηθούν για πυραύλους πυρηνικών Tomahawk μεσαίου βεληνεκούς.

Στην καθημερινή του ενημέρωση τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «διαβρώνουν τα θεμέλια της συνθήκης INF» και «καθιστώντας τον κόσμο πιο επικίνδυνο».

ViaDiplomacy Newsroom