Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Χουσεϊν Ζεϋμπέκ παρέστη σε εθνικιστική εκδήλωση τουρκικής παρακρατικής δομής

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ συμμετείχε σε εκδήλωση νεκρόφιλου εθνικισμού που διοργάνωσαν οι παρακρατικές δομές ΙΤΒ( παράνομη Τουρκική Ένωση Ξάνθης) και BTTÖB (Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτ. Θράκης) στο μουσουλμανικό κοιμητήριο της Ξάνθης.

Παρακρατικοί, Εγκάθετοι και υποστηρικτές αυτών συμμετείχαν την 25/6/2024 σε εκδήλωση για την 93η Επέτειο από τον θάνατο του τουρκοπράκτορα Mehmet Hilmi που παρουσιάζεται ως ιδρυτής των οργανώσεων ΤΕΝΚ και ΤΕΞ.

Ανάμεσα στους παρισταμένους διακρίθηκαν οι : Mustafa Tramp, Aydın Cambaz, Ahmet Hraloğlu, Çiğdem Asafoğlu, Hasan Bosnak, Ozan Ahmetoglu, Huseyin Baltaci,, και οι αιρετοί Mehmet Çilingir (Δήμος Σουφλίου), Ahmet Kurt (Δήμαρχος Μύκης), Hüseyin Zeybek (Βουλευτής Νέας Αριστεράς).

Στις ομιλίες τονίστηκαν οι υπηρεσίες του Μεχμέτ Χιλμί προς την “Τουρκική Κοινότητα Δυτικής Θράκης” και η μαχητική του προσωπικότητα. Στις ομιλίες αναφέρθηκε ότι στις σημερινές συνθήκες συνεχίζεται ο αγώνας ανάλογος με εκείνον της περιόδου.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.