Οι Ρώσοι κατακτητές τρομοκρατούν και σκοτώνουν αμάχους

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι τρομοκρατεί και σκοτώνει αμάχους έπειτα από τις σημερινές αεροπορικές επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις.

Ο Ζελένσκι είπε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυραυλικό πλήγμα σε κτίριο κατοικιών στην πόλη Μικολάιβ της νότιας Ουκρανίας, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

“Η Ουκρανία βάλλεται από τους κατακτητές. Συνεχίζουν να κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα–να τρομοκρατούν και να σκοτώνουν πολίτες. Το τρομοκρατικό κράτος δεν θα αλλάξει τίποτα προς όφελός του με τέτοιες ενέργειες. Απλά θα επιβεβαιώσει τον καταστροφικό και δολοφονικό του χαρακτήρα, για τον οποίο θα λογοδοτήσει σίγουρα”, έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία ότι απήγαγε δύο αξιωματούχους του υπό κατοχή πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια

Η δημόσια εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι “απήγαγε” δύο υψηλόβαθμους υπαλλήλους στο υπό ρωσική κατοχή πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία.

Ο επικεφαλής του τμήματος πληροφορικής του πυρηνικού σταθμού Όλεχ Κοστίκοφ και ο Όλεχ Όσεκ, ένας βοηθός του διευθυντή του εργοστασίου, συνελήφθησαν χθες Δευτέρα, όπως έγραψε σήμερα στην εφαρμογή Telegram η Energoatom.

“Επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με το πού βρίσκονται και σε ποια κατάσταση”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Energoatom.

ViaDiplomacy Newsroom