Οικονομικός Σύμβουλος Ουκρανικής Πρεσβείας: Οι εταιρείες του Αζερμπαϊτζάν θα μπορούσαν να ασχοληθούν με τους τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου

Το δυναμικό της διμερούς ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Ουκρανίας απέχει πολύ από το να εξαντληθεί, είπε σε πρόσφατη δήλωσή του ο οικονομικός σύμβουλος της Πρεσβείας της Ουκρανίας στο Μπακού, Σεργκέι Στελούκ.

“Η συμμετοχή εταιρειών του Αζερμπαϊτζάν στην ανάπτυξη πεδίων υδρογονανθράκων στην επικράτεια της Ουκρανίας, καθώς και η συμμετοχή τους στην ιδιωτικοποίηση ενεργειακών εγκαταστάσεων και στην υλοποίηση νέων έργων υποδομής θα μπορούσε να αποτελέσει πολλά υποσχόμενη περιοχή συνεργασίας”, δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο Στελούκ.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι σχεδιάζεται η από κοινού υλοποίηση του έργου για την κατασκευή κόμβου εξυπηρέτησης στο σημείο ελέγχου Chongar βάσει του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ο υπουργός υποδομών και διευθυντής επιχειρήσεων πωλήσεων της SOCAR Energy Ukraine τον Μάιο του 2020.

Τέλος, ο οικονομικός σύμβουλος της Πρεσβείας της Ουκρανίας στο Μπακού σημείωσε πως, ο βασικός τομέας της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ουκρανίας-Αζερμπαϊτζάν, η ενέργεια, αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. “Η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου για τις επιχειρήσεις διύλισης πετρελαίου της Ουκρανίας από το 2016”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.