Ολλανδή Υπουργός Άμυνας: Βρισκόμαστε σε Cyberwar με την Ρωσία

Την περασμένη εβδομάδα ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ολλανδία κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει διευκρινίσεις για τους τέσσερις Ρώσους που είχαν επιχειρήσει να εκτελέσουν μια κυβερνοεπίθεση σε αποθήκη χημικών όπλων στη Χάγη, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Ολλανδικών αρχών.

Η Ολλανδία βρίσκεται σε κατάσταση «Cyberwar» με τη Ρωσία, δήλωσε η Ολλανδή υπουργός Άμυνας Ank Bijleveld στον τηλεοπτικό σταθμό NPO .

«Οι άνθρωποι προσπαθούν να παρεμβαίνουν με διάφορους τρόπους στη ζωή μας διαρκώς και να επηρεάσουν τη δημοκρατία μας. Πρέπει να προστατευτούμε και να λάβουμε μέτρα», σημείωσε

Η Ολλανδή Υπουργός Άμυνας ανέφερε πως θα γίνουν επενδύσεις σε αυτό τον τομέα,»Επενδύουμε περισσότερο στις υπηρεσίες πληροφοριών για να δούμε τι συμβαίνει και να λάβουμε μέτρα αν χρειαστεί».

Επιπλέον η Ank Bijleveld είπε πως οι «CyberSoldiers» της Ολλανδίας είναι στην διάθεση του ΝΑΤΟ.

Τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ Trident Juncture 2018 , στην Βόρεια Θάλασσα όπου στα σενάρια περιλαμβάνει επιθέσεις από Ρώσους χάκερ, παραπληροφόρηση στα Social Media αλλά και άλλες ενέργειες οι οποίοι θα έχουν ως σκοπό την δημιουργία σύγχυσης στον πληθυσμό

 

Via Diplomacy