Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ Ελλάδας – Τουρκίας

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου, για την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Μάλιστα, οι επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών που πήραν μέρος στις συνομιλίες για τα ΜΟΕ είχαν σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών ξεκίνησαν τη Δευτέρα, στην Αθήνα και έληξαν την Πέμπτη, παρά το γεγονός πως ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την ολοκλήρωση των συζητήσεων την Παρασκευή.

Πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά πως δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη πρόοδος στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και αυτό διότι η γείτονος όλες αυτές τις ημέρες δεν έκανε τίποτα άλλο από το να «μαγαρίζει» την όποια προσπάθεια πήγε να γίνει και μέσα από τα ΜΟΕ.

Μάλιστα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση :

«Ολοκληρώθηκαν σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 2020, οι συνομιλίες μεταξύ της Ελληνικής και Τουρκικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου, για την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Οι επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών είχαν σύντομη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο».

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας «κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκαν δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ανταλλαγή επισκέψεων επιπέδου Διοικητών Σχηματισμών, ανταλλαγή άρθρων και συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις».

 

Κατερίνα Καλεντερίδου