Ομέρ Τσελίκ: Το ΝΑΤΟ να σταθεί στο πλευρό μας στην σύγκρουση με την Συρία

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, το βράδυ της Δευτέρας ζήτησε από το ΝΑΤΟ να σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας στην σύγκρουση με την Συρία

«Η Τουρκία υφίσταται μέχρι την επίθεση, προστατεύοντας νότια σύνορά μας, και που κάνει μια πολύ καλή δουλειά φιλοξενώντας πρόσφυγες. Θέλουμε να μας πει πώς σταθεί δίπλα στην Τουρκίας” ανέφερε.

Αγκυρα προς Μόσχα: Να σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις κατά τουρκικών δυνάμεων στη Συρία

Τούρκοι αξιωματούχοι διεμήνυσαν σε μέλη μιας ρωσικής αντιπροσωπείας που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αγκυρα πως οι επιθέσεις των συριακών δυνάμεων εναντίον τουρκικών φυλακίων στη βορειοδυτική Συρία πρέπει να σταματήσουν άμεσα, προειδοποιώντας πως τέτοιες επιθέσεις δεν θα παραμείνουν αναπάντητες, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από τις συνομιλίες που είχαν ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας, η τουρκική προεδρία ανέφερε ότι ειπώθηκε στους Ρώσους πως οι επιθέσεις σε τουρκικές δυνάμεις είναι απαράδεκτες και ότι η Μόσχα πρέπει να εκπληρώσει τα καθήκοντά της όπως ορίζονται στη συμφωνία που υπέγραψαν Άγκυρα και Μόσχα το 2018 για τη ζώνη αποκλιμάκωσης στη Συρία.

Μάλιστα, με tweet του, ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι «υπήρξαν άμεσα αντίποινα σε αυτή την ειδεχθή επίθεση και στόχοι του καθεστώτος επλήγησαν».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ διεμήνυσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προβαίνει σε αντίποινα ενάντια στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει αυτό που οφείλει να κάνει έως ότου η Δαμασκός υποχωρήσει από την γραμμή που έχει παραβιάσει στο Ιντλίμπ», τόνισε ο Τσελίκ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, αναφερόμενος στην ζώνη αποκλιμάκωσης που έχει συμφωνηθεί στην επαρχία.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, πέντε Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίσθηκαν σήμερα από πυρά πυροβολικού του συριακού κυβερνητικού στρατού σε μια επίθεση εναντίον τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Ταφτανάζ της βορειοδυτικής Συρίας.

ViaDiplomacy Newsroom