Παλαιστίνη: Ο Αμπάς καλεί τη διεθνή κοινότητα «να σπάσει τη σιωπή της»

Οι πρακτικές του Ισραήλ στην Παλαιστίνη είναι απορριπτέες και θα βρεθούν αντιμέτωπες με ειρηνική λαϊκή αντίσταση, δηλώνει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος καλεί τη διεθνή κοινότητα «να σπάσει τη σιωπή της και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσει τα ισραηλινά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων της επέκτασης των οικισμών και της συνεχιζόμενης προσάρτησης, της εδραίωσης ρατσιστικού καθεστώτος απαρτχάιντ, της απόπειρας αλλαγής της ταυτότητας και του χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ».

«Ο μόνος τρόπος για όλους τους κατοίκους της περιοχής να απολαύσουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα, την ευημερία και την καλή γειτονία, είναι ο παλαιστινιακός λαός να αποκτήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, τα οποία εγκρίθηκαν με ψηφίσματα του ΟΗΕ», υπογραμμίζει ο Αμπάς.

«Οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, και την επιστροφή των προσφύγων», συμπλήρωσε.

ViaDiplomacy Newsroom