Πάνος Κοσμάς: Θα πάμε σε εθνικοποίηση των Τραπεζών με εθνικό παράλληλο νόμισμα

Την ατμόσφαιρα του εορταστικού κλίματος στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και τις προσωπικές του εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, μετέφερε στους ακροατές του ράδιο Χρόνος 87,5FM o Πάνος Κοσμάς, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κεντρικής επιτροπής.

Όπως είπε «λειτούργησαν τελείως αρνητικά τα διλήμματα που έθετε η αντιπολίτευση. Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο, ίσως γιατί ξεπέρασαν πολύ τα όρια τα ΜΜΕ. Ο κόσμος το εξέλαβε αυτό ως ένα εκβιασμό στη βούλησή του κι αντέδρασε. Παρόλο που έγινε το δημοψήφισμα με αυτές τις συνθήκες, με το σύμπαν όλο να συνωμοτεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ, το ότι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα ήταν άθλος κι ανήκει στον ελληνικό λαό!»

Τα σενάρια της επόμενης μέρας είναι πολλά, σύμφωνα με τον κ. Κοσμά: «Η μία πιθανότητα είναι οι δανειστές να υποχωρήσουν, να πάρουν υπόψη τους το ζήτημα του χρέους, όπως το βάζει και το ΔΝΤ.

Το δεύτερο σενάριο που λέει ότι το ΟΧΙ κόβει τις γέφυρες, ότι το ΟΧΙ σημαίνει πως ο ελληνικός λαός κάνει ρήξη με τη Ευρωπαϊκή Ένωση, μας προβληματίζει στο πως θα αντιδράσουν οι δανειστές.

Όμως ο Α. Τσίπρας θα ζητήσει να υπάρξει μια συμφωνία. Βλέπω ότι δεν θα υπάρξει από την πλευρά των δανειστών θετική αντίδραση, οπότε τολμώ να διατυπώσω την προσωπική μου εκτίμηση ότι ή θα πρέπει να συνεχίσουμε μια εκφυλιστική πορεία ή να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο ρήξης. Δηλαδή να πάμε σε εθνικοποίηση Τραπεζών και ένα νέο παράλληλο νόμισμα που θα δώσει λύση στη ρευστότητα».

(Ο ΧΡΟΝΟΣ)

Νίκος Αρβανίτης