Πασινιάν: Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν πρέπει να αναγνωρίσουν το ένα την εδαφική ακεραιότητα του άλλου

 Μια συνθήκη ειρήνης μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν είναι δυνατή μόνο εάν οι δύο χώρες αναγνωρίσουν η μια την εδαφική ακεραιότητα της άλλης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν στο κοινοβούλιο την Τρίτη.

«Μια συνθήκη ειρήνης μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν θα γίνει πραγματική εάν οι δύο χώρες αναγνωρίσουν ξεκάθαρα, χωρίς ασάφειες και παγίδες, η μία την εδαφική ακεραιότητα της άλλης και συμφωνήσουν να μην έχουν ποτέ εδαφικές διαφορές στο μέλλον. Επιβεβαιώνω ότι η Δημοκρατία της Αρμενίας αναγνωρίζει πλήρως την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν και περιμένουμε το ίδιο να κάνει το Αζερμπαϊτζάν, αναγνωρίζοντας το έδαφος της πρώην Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Αρμενίας ως ανήκον στη Δημοκρατία της Αρμενίας», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Αρμενίας, «είναι ζωτικής σημασίας να σχηματιστούν διεθνείς μηχανισμοί που να εγγυώνται μια συνθήκη ειρήνης, διαφορετικά μπορεί να ξεσπάσει νέος πόλεμος ή νέα κλιμάκωση την επόμενη μέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας».

ViaDiplomacy Newsroom