Ποιός θέλει την Θράκη «κόκκινη»;

Ποιοί εμπλέκουν την Θράκη στον τουρκικό μεγαλοϊδεατισμό;- Ρ.Τ. Ερντογάν: «Η μεγάλη μας λαχτάρα είναι η Ρούμελη – Χαιρετίζω τα αδέρφια μου στην Ρούμελη, τα Βαλκάνια και την Δυτ. Θράκη»

Στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε η «Μεγάλη Σύνοδος της Ρούμελης» στο συνεδριακό κέντρο  Halic  με την παρουσία του πλέον βαθέος παραερντογανικού καθεστώτος , όπου παρουσία του ιδίου Ρ.Τ. Ερντογάν διατυπώθηκε για μία ακόμη φορά η «Μεγάλη Ιδέα” της Τουρκίας.

Στα πλαίσια της προεκλογικής διπλωματίας και του διαχρονικού τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού που στοχέυει στην διεύρυνση της τουρκικής εθνοθρησκευτικής γεωργραφίας και την ενίσχυση της τουρκικής παρεμβατικότητας στα Βαλκάνια, ο Τούρκος Πρόεδρος εξέπεμψε μηνύματα διχασμού και παρωχημένου εθνικισμού, τονίζοντας ότι «Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΛΑΧΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΥΜΕΛΗ»

Διαβάζοντας προσεκτικά τα μηνύματα που εξέπεμψε το παραερντογανικό παραϊερατείο δια στόματος Ρ.Τ. Ερντογάν διαγράφεται για ακόμη μία φορά ξεκάθαρα το σχέδιο της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, του Εθνικού Συμφέροντος και της Θράκης με όχημα την Προξενική Μειονότητα

Σχέδιο Ερντογάν στην Θράκη: Υβριδικές επιχειρήσεις και «Προξενική Μειονότητα»

Η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, η άσκηση πολιτικής πίεσης και η έμμεση ή άμεση υποστήριξη σε εξτρεμιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς ή εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες εντός της ελληνικής επικράτειας συγκαταλέγονται στις πρακτικές του «ερντογανικού καθεστώτος» που με την «εργαλειοποίηση της προσφυγικής κρίσης» από το 2020 κήρυξε τον «ε/τ υβριδικό πόλεμο» με επίκεντρο την Θράκη.

Ένα πολυδιάστατο πλέγμα ενδιαμέσων στόχων που μπορούν να συμβάλλουν στην ρευστοποίηση της ελληνικής κυριαρχίας στην Θράκη αναδεικνύουν ως μοναδικό αντικειμενικό σκοπό την δημιουργία «Γκρίζων Ζωνών» και στους τρεις νομούς, ώστε να δημιουργηθούν «φίλιοι χώροι» προς εξυπηρέτηση μελλοντικών σχεδίων..

Φορέας υλοποίησης είναι οι παρακρατικές δομές που ελέγχονται κι ενισχύονται από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής που στρατολογεί εγκαθέτους της Άγκυρας δημιουργώντας έναν μηχανισμό που αποπειράται να υπονομεύσει τη νομιμότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας στην περιοχή.

Ιδιαίτερος λόγος πρέπει να γίνει για την λειτουργία των ποικιλωνύμων «τουρκοφρόνων» μειονοτικών συλλόγων που με το (προ)κάλυμμα της πολιτιστικής, θρησκευτικής, επιστημονικής, αθλητικής ή οικονομικής δραστηριότητας προωθούν συγκεκριμένα σχέδια υπότην εποπτεία του τουρκικού παρακράτους.

Εκτιμάται ότι παρέχεται πάγια στήριξη στα μέλη περίπου 110 συλλόγων που λειτουργούν με ένα πολυπυραμιδικό σχήμα με τις κορυφές να αναδεικνύουν 10 «μητρικούς» συλλόγους οι οποίοι έχουν την εποπτεία του «πολιτισμικού,κοινωνικού και οικονομικού γίγνεσθαι της μειονότητας».

Για την προσφορά τους στην «τουρκική ιδέα»  και την επεκτατικότητα του τουρκικού νεομεγαλοϊδεατισμού, βραβεύθηκαν και οι Ervin İbrahimoviç, Sulejman Ugljanin, Rasim Ljajic, Usame Zukorliç, Munir Kolaşinac, Fikrim Damka, Beycan İlyas, Çiğdem Asafoğlu, Afrim Gaşi, Arif Bütüç, Erdoğan Saraç, Süleyman Çerkezi, Hasan Azis, εκπρόσωποι σχηματισμών τουρκικών συμφερόντων στην Βαλκανική Χερσόνησο.

Βραβευθείσα και η Τσιγδέμ Ασάφογλου, Πρόεδρος του ακροδεξιού, εθνικιστικού , ισλαμοφασιστικού κόμματος ΚΙΕΦ ενώ παρόντες ήταν και οι παρακρατικοί ψευδομουφτήδες και μέλη της Προξενικής Μειονότητας των εγκαθετων του Προξενείου.

Με την ανοχή του τοπικού, περιφερειακού και κεντρικού συστήματος , ας μην απορεί κανείς για το πώς μετετράπη ο εκλογικός χάρτης της Θράκη σε ροζ!!! Το ζήτημα είναι να μην βαφτεί «κόκκινος»

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.