Πολιτική παρακμή και πολιτική αποσάθρωση, Του Συμεών Σολταρίδη

Ζούμε το αποκορύφωμα της πολιτικής παρακμής και πολιτικής  ανηθικότητας. Μιας παρακμής  η οποία  τα τελευταία χρόνια γίνεται εμφανής στην πολιτική ζωή και ιδιαίτερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τους εκφραστές και εκπροσώπους του λαού. Βέβαια , δεν οφείλεται μόνο σε αυτούς. Οφείλεται κατά κύριο λόγο  στο ξοφλημένο πολιτικό σύστημα και στους ψηφοφόρους οι οποίοι αποστέλλουν ως αντιπροσώπους τους άτομα  χωρίς αισχύνη και αιδώ, πολιτική σκέψη και φρονηματισμό. Από την άλλη  η πολιτική ανηθικότητα κατάντησε καθημερινό «σπορ» , όπου οι πολιτικοί διαγωνίζονται  μεταξύ τους σε βερμπαλισμούς, αλληλοκατηγορίες και  ψηφοθηρικά  τεχνάσματα με σκοπό την πολιτική τους επιβίωση και όχι το συμφέρον της χώρας και του λαού.

Γνωρίζαμε τα ρουσφέτια , τις μίζες  και  τα φακελάκια. Ξέραμε για τις προμήθειες , με το πρόσχημα των εθνικών μας ζητημάτων, αγορών  οπλικών συστημάτων, ακόμη και μη χρειαζούμενων. Βλέπαμε παροπλισμένα υποβρύχια και μεγαλοσχήμονες  πολιτικούς και στρατιωτικούς να συνομιλούν με μεσάζοντες για τα ποσοστά τους. Βαλίτσες με χρήματα  να πηγαινοέρχονται και ο λαός να παρακολουθεί ανήμπορος τα τεκταινόμενα.

Και ενώ παρακολουθούσαμε την καταρράκωση του πολιτικού συστήματος , φθάσαμε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τώρα ζούμε το αποκορύφωμα  μιας πράξης α-πολίτικης , καθόλα  προσωπικών συμφερόντων και επιβίωσης και χωρίς  αισχύνη. Το κοινοβούλιο χωρίσθηκε σε δύο μεγάλα πολιτικά στρατόπεδα. Από την μια το «Κυβερνητικό»,  το οποίο  προσπαθεί να  αποτρέψει τις βουλευτικές εκλογές και από την άλλη το «αντιπολιτευτικό»,το οποίο διακαώς επιθυμεί εκλογές, συνεπικουρούμενο και από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης τα οποία «πνέουν τα πολιτικά  λοίσθια». Και στην μέση το «ανεξάρτητο» στρατόπεδο το οποίο βρίσκεται και αυτό  χωρισμένο στα δύο. Οι βουλευτές που ζητούν εκλογή Προέδρου και σε σύντομο χρονικό διάστημα βουλευτικές εκλογές και οι βουλευτές που στηρίζουν κυρίως την αντιπολίτευση και  επιθυμούν άμεσες  εκλογές.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το ασταθές και επικίνδυνο πολιτικό κλίμα , το αβέβαιο λόγω των δανειστών  και της οικονομικής καταστάσεως που δημιούργησαν οι πολιτικοί και το σύνολο του πολιτικού συστήματος  και όχι ο ταλαιπωρημένος και κουρασμένος λαός, ζούμε  το «άκρων άωτον» της πολιτικής ανευθυνότητας. Ο Πρωθυπουργός , σα να επιθυμεί να βγάλει από το χέρι του την καυτή πατάτα , οπότε και δεν συζητά τις προτάσεις που του γίνονται και η αντιπολίτευση που θέλει «αμέτι μουχαμέτι» εκλογές για να σώσει την χώρα  από τα δεινά!!!!!

Και οι δύο, δεν δέχονται την πρόταση που τέθηκε πρόσφατα και σήμερα , και θα τεθεί και αύριο , που λέει « συναινετικός  καθορισμός βουλευτικών εκλογών και στην συνέχεια Προεδρικές εκλογές». Η κυβέρνηση ομιλεί  σα να έχει το πάνω χέρι, ο δε Σύριζα σαν «ο αναμενόμενος Μεσσίας» που θα σώσει την χώρα.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά τα επικίνδυνα γελοία, άρχισαν τα όργανα για  «εξαγορές βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ» , για «κουμπαράδες» και για φαιδρά που τα λένε και τα υποστηρίζουν οι εκφραστές του λαού που βρίσκονται στο Ναό της Δημοκρατίας. Φαίνεται ότι όσο φθάνουμε προς τις 29 Δεκεμβρίου, δηλαδή προς την τρίτη  εκλογή θα ζήσουμε χειρότερα  πράγματα τα οποία θα καταγραφούν από την ιστορία σαν τα χειρότερα των τελευταίων χρόνων της νεότερης Ελληνικής ιστορίας.

Ευχή όλων είναι να βρεθεί λύση σε αυτή την πολιτική κρίση, που ταυτόχρονα είναι κρίση αξιών , πριν η χώρα οδηγηθεί  σε κατάσταση  που δεν θα έχει γυρισμό. Δεν κατάλαβαν φαίνεται ότι  το σύστημα «βρωμάει» και βρωμάει όσο δεν βρωμούσε « ο Κεράτιος  Κόλπος προ του εκκαθαρισμού του στην Πόλη. Ο κόσμος κουράσθηκε να βλέπει βουλευτές «βολευτές» να θέλουν να «βολέψουν» τους εαυτούς τους.  Και κουράστηκε γιατί αγανάκτησε από την σαπίλα και τον οχετό.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.