Πούτιν: «Μοχθηρή η πρακτική» των μονομερών κυρώσεων από ΗΠΑ και ΕΕ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε σήμερα από το Μπουένος Άιρες τη «μοχθηρή πρακτική» των «μονομερών κυρώσεων» και του εμπορικού προστατευτισμού, λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου της G20 που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Αργεντινής.

«Δεν μπορούμε να βλέπουμε τον ανέντιμο ανταγωνισμό να αντικαθιστά όλο και συχνότερα τον τίμιο διάλογο που βασίζεται στην αρχή της ισότητας μεταξύ των κρατών. Η μοχθηρή πρακτική της καταφυγής στις παράνομες μονομερείς κυρώσεις και στα μέτρα προστατευτισμού εξαπλώνεται» είπε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους, η χώρα του οποίου πλήττεται από το 2014 από αυστηρές οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει η ΕΕ και οι ΗΠΑ εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας έγιναν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τους επικεφαλής των χωρών των Brics (Βραζιλία, Ρωσία, Κίνα, Νότια Αφρική) και αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε τη διμερή συνάντηση με τον Πούτιν, που είχε προγραμματιστεί στο περιθώριο της Συνόδου.

ViaDiplomacy Newsroom