Πρεσβεία της Ιαπωνίας: Διοργανώνει Αγώνα Δρόμου «Run For Tokyo»

Τη διοργάνωση του ψηφιακού αγώνα δρόμου «Run For Tokyo», στο πλαίσιο του εορτασμού των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα με αφορμή την Ολυμπιακή Ημέρα σήμερα, 23 Ιουνίου.

Στην ανακοίνωσή της απευθύνει την πρόσκληση: «Ελάτε να τρέξουμε όλοι μαζί για να δείξουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους αθλητές και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία!». Επισημαίνει επίσης πως «πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, οι αθλητές από όλο τον κόσμο δεν θα αγωνιστούν σε κατάμεστα στάδια ούτε θα έχουν την οικογένειά τους και τους αγαπημένους τους ανθρώπους να τους δίνουν δύναμη από τις κερκίδες».

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της γενικής γραμματείας Αθλητισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την Ολυμπιακή Ημέρα η οποία εορτάζεται στις 23 Ιουνίου ημέρα ίδρυσής της το 1894 και ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πληροφορίες για την διαδικασία εγγραφής στον ψηφιακό αγώνα, χορηγός του οποίου είναι η εταιρία M/MARITIME, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

ViaDiplomacy Newsroom