Πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ: Άλλη μια Αραβική χώρα θα υπογράψει μια ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ

Μια άλλη αραβική χώρα θα υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ «την επόμενη ή δύο μέρες», ανέφερε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. «Το σχέδιό μας είναι να φέρουμε περισσότερες χώρες, τις οποίες θα ανακοινώσουμε πολύ σύντομα… »σημείωσε επίσης

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν τον Αύγουστο συμφωνία με το Ισραήλ για τη δημιουργία διπλωματικών δεσμών και την ομαλοποίηση των σχέσεων. Το Μπαχρέιν ακολούθησε το ίδιο και οι τρεις χώρες υπέγραψαν τα Συμφωνία του Αβραάμ στον Λευκό Οίκο στις 15 Σεπτεμβρίου.

Το Μαρόκο, το Ομάν και το Σουδάν έχουν αναφερθεί ότι είναι μεταξύ άλλων χωρών που επιθυμούν να σφυρηλατήσουν δεσμούς με το Τελ Αβίβ εν μέσω μιας έντονης διπλωματικής προσπάθειας της Ουάσινγκτον να θερμάνει τις σχέσεις μεταξύ της αραβικής περιοχής και του Ισραήλ.

Η Κέλι Κράφτ εξέφρασε τις ελπίδες των ΗΠΑ ότι η Σαουδική Αραβία θα υπογράψει επίσης ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ. «Προφανώς, θα χαιρόμασταν η Σαουδική Αραβία να είναι η επόμενη. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι εστιάζουμε στη συμφωνία και δεν επιτρέπουμε στο (ιρανικό) καθεστώς να εκμεταλλευτεί την καλή θέληση του Μπαχρέιν, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ή του Ισραήλ.

«Θέλουμε να φέρουμε όλους στο πλοίο με την ελπίδα ότι αυτό θα επιτρέψει στους Ιρανούς πολίτες να δουν ότι οι άνθρωποι θέλουν πραγματικά ειρήνη στη Μέση Ανατολή και είναι μέρος αυτής της ειρήνης», δήλωσε η Κραφτ

ViaDiplomacy Newsroom