Προειδοποιητικές βολές από το Λιμενικό Σώμα σε ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών τουρκικό πλοίο

Εμπορικό πλοίο υπό τουρκική σημαία ύποπτο για την μεταφορά ναρκωτικών δέχτηκε προειδοποιητικές πυρά  από φορητό όπλο από σκάφος του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής στα ανοιχτά της Ρόδου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα και το σκάφος του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να πραγματοποιήσει νηοψία στο πλοίο M/V ACT στο οποίο υπήρχε η πληροφορία πως ενδέχεται να μεταφέρει ναρκωτικά.

Το Ελληνικό σκάφος κάλεσε το εμπορικό πλοίο M/V ACT προς έλεγχο και πιο συγκεκριμένα ζήτησε να πλεύσει προς το λιμάνι της Ρόδου για να επιβιβαστούν στελέχη του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής στο πλοίο και να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο, αλλά ο Τούρκος καπετάνιος προτίμησε να “διαφύγει” στα τουρκικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να αποφύγει την νηοψία.

Σύμφωνα με τον καπετάνιο του τουρκικού πλοίου M/V ACT, τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής προειδοποίησαν πως εάν δεν σταματήσει το πλοίο θα πυροβολήσουν, όπως και τελικά το έπραξαν, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τον καπετάνιο το πλοίο να έχει 16 οπές από σφαίρες φορητού όπλου.

Από το συμβάν δεν τραυματίστηκε κανένα μέλος του πληρώματος ενώ ο Τούρκος καπετάνιος επικοινώνησε με την Τουρκική Ακτοφυλακή η οποία απέστειλε δύο ταχύπλοα σκάφη. Το πλοίο είχε ξεκινήσει από το λιμάνι του Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) και είχε προορισμό το Ιζμίτ (Νικομήδεια).

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.