Προκαλεί ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ με πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στον Έβρο και κωδικό πτήσης τον αριθμό 1453

Άλλη μια πρόκληση έρχεται από την Τουρκία και συγκεκριμένα από τον γαμπρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ.

Συγκεκριμένα, ο Μπαϊρακτάρ λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση πως στην Αγία Σοφία με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης θα διαβαστεί μουσουλμανική προσευχή, με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, δημοσίευσε μια πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στον Έβρο. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ως κωδικός πτήσης έχει τον αριθμό 1453 παραπέμποντας στην Άλωση.

Τέλος, σημειώνεται πως η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας έστησε ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από το χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας και το βράδυ αναμένεται να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453. Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος, ανακοίνωσε ότι θα διαβαστεί μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, που σήμερα είναι μουσείο. «Το απόγευμα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Άλωσης που διοργανώνει το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας, στην Αγία Σοφία θα αναγνωσθεί η προσευχή της Άλωσης και θα διαβαστούν προσευχές»

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.