Ραντεβού Πούτιν – Ερντογάν στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντηθούν στις 5 ή 6 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πράγματι, σήμερα συζητήθηκε το θέμα της πιθανής συνάντησης σε επίπεδο κορυφής. Αυτή τη στιγμή μελετάται η συνάντηση του προέδρου Πούτιν με τον πρόεδρο Ερντογάν στην Μόσχα στις 5 ή στις 6 Μαρτίου. Δηλαδή την ερχόμενη εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.

Μετά τον θάνατο τουλάχιστον 33 τούρκων στρατιωτών στην βορειοδυτική Συρία, οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση των εντάσεων. Επιπλέον, όπως είπαν είναι άμεση η ανάγκη βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στις στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών, καθώς και «λήψης επιπλέον μέτρων» για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ από την πλευρά του τη Δευτέρα αναμένεται να συναντηθεί  με τον πρόεδρο της Τουρκίας ώστε να συζητήσουν για το προσφυγικό, την ίδια ώρα που η Σόφια ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της χώρας,καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έφτασαν εκεί από την Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Βουλγαρίας, είναι έτοιμη να αναπτύξει έως και 1000 στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό στη μεθόριο με την Τουρκία, προκειμένου να αποτρέψει την εισροή παράτυπων μεταναστών.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.