«Ροκανίζει» τον χρόνο για τις κυρώσεις στην Τουρκία ο Τραμπ – Επιστολή στην Νάνσι Πελόσι για την στάση της Άγκυρας στην Συρία

«Η κατάσταση και σε σχέση με τη Συρία, και ιδίως οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας με τη διεξαγωγή στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία, υπονομεύει την εκστρατεία για να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.»

Αυτά αναφέρει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ σε επιστολή που έστειλε σήμερα στην πρόεδρο της Αμερικανικής Βουλής Νάνσι Πελόσι. Ο κ. Τραμπ ανανεώνει την εντολή για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, και πέραν της 14ης Οκτωβρίου 2020.

Tο τελευταίο διάστημα οι Αμερικανοί ξεκίνησαν πάλι να ενισχύουν με πολεμικό υλικό τους Κούρδους του YPG.

Στην επιστολή αναφέρει και τα εξής:

«Το ISIS, θέτει σε κίνδυνο πολίτες και απειλεί περαιτέρω να υπονομεύσει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και συνεχίζει να αποτελεί μια ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ως εκ τούτου, έχω αποφασίσει ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε με την εκτελεστική εντολή 13894 σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία.»

(πηγή: hellasjournal)

ViaDiplomacy Newsroom