Ρωσία: Στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Πρέσβης των ΗΠΑ – Παρέδωσε τις προτάσεις της Ουάσιγκτον

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα Τζον Σάλιβαν παρέδωσε την Τετάρτη τη γραπτή απάντηση της Ουάσιγκτον στις ρωσικές προτάσεις για εγγυήσεις ασφαλείας στον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο.

«Ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ έδωσε γραπτή απάντηση από την αμερικανική διοίκηση στο σχέδιο διμερούς συμφωνίας για τις εγγυήσεις ασφαλείας που είχε προταθεί νωρίτερα από τη ρωσική πλευρά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στην Κρατική Δούμα νωρίτερα την Τετάρτη ότι η Ρωσία δεν θα δημοσιεύσει απάντηση των ΗΠΑ σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας, εάν ζητηθεί, αλλά θα αποκαλύψει το γενικό νόημα των απαντήσεων.

Στις 17 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε προσχέδια συμφωνιών για εγγυήσεις ασφαλείας που απευθύνονται στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που λένε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί προς τα ανατολικά, θα αρνηθεί την ένταξη στην Ουκρανία και θα περιορίσει την ανάπτυξη σοβαρών επιθετικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών.

(πηγή: tass Artyom Geodakyan)

ViaDiplomacy Newsroom