Ρωσία: Τον Ιούνιο οι παρελάσεις νίκης παρά την αύξηση των νέων κρουσμάτων Covid-19

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως η χώρα του πέρασε στο αποκορύφωμα της πανδημίας και ταυτόχρονα επεσήμανε πως πρέπει να ληφθούν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις για τη διοργάνωση της ετήσιας παρέλασης της Κόκκινης Πλατείας τον επόμενο μήνα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, οι στρατιωτικές παρελάσεις για τον εορτασμό της 75ης επετείου της ρωσικής νίκης εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου αλλά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας, θα προγραμματιστεί εκ νέου για τον ερχόμενο μήνα.

Η Ρωσία, με περισσότερες από 360.000 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις, είναι η τρίτη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία και εξακολουθεί να αγωνίζεται με σχεδόν 9.000 νέες περιπτώσεις κορονοϊού την ημέρα. Σημειώνεται δε, πως η επιδημία έδωσε σημάδια επιβράδυνσης την περασμένη εβδομάδα, μια τάση, που όπως ελπίζει ο Ρώσος Πρόεδρος, θα έχει αρκετό καιρό για να περιορίσει τους κινδύνους να επιτρέψουν σε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες να περάσουν από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και να πραγματοποιήσουν μικρότερες παρελάσεις σε άλλες πόλεις.

Παράλληλα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο νωρίτερα, είχε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Άμυνας και είπε ότι οι παρελάσεις θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου, ημερομηνία που επέλεξε ο σοβιετικός δικτάτορας Στάλιν για την πρώτη παρέλαση νίκης του κόκκινου στρατού το 1945.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.