Σε € 3.9 εκατ. η βοήθεια της ΕΕ στους πρόσφυγες του Κομπανί

 

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει ποσό € 3.9 εκατ. σε ανθρωπιστική βοήθεια για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες των χιλιάδων ανθρώπων που έχουν καταφύγει στην Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες για να γλιτώσουν από τις μάχες που μαίνονται στη συριακή πόλη Κομπανί .

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση Κρίσεων επισημαίνει ότι πάνω από 180.000 σύριοι έχουν περάσει στην Τουρκία εξαιτίας των σφοδρών μαχών του Κομπανί. Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να παρέχουν καθαρό νερό, στέγη και ιατρική περίθαλψη καθώς και να εξασφαλίσουν την υγιεινή τροφίμων και υπηρεσιών στους πρόσφυγες.

Το πόσο αποτελεί μέρος του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2014 ύψους € 150.000.000 που έχει δεσμευθεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης της Συρίας. Η συριακή πόλη Kομπανί που βρίσκεται κοντά στα τουρκικά σύνορα έχει γίνει στόχος των εξτρεμιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία (ISIS). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αυξήσει την οικονομική βοήθεια για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες των προσφύγων (υπολογίζονται σε πάνω από 1 εκατ. άτομα) από €3.500.000 σε €8.500.000 μέσα στο 2014.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.