Σε καραντίνα για κοροναϊό και ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αντιστράτηγος Κρίστοφερ Καβόλι

Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αντιστράτηγος Κρίστοφερ Καβόλι (Christopher Cavoli), εργάζεται εξ αποστάσεως μετά την πιθανή επαφή με τον κοροναϊό κατά τη διάρκεια πρόσφατης διάσκεψης, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ο υπουργός Στρατού, Ryan McCarthy.

Ο Christopher Cavoli καθώς και άλλοι που μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό, “βρίσκονται σε καραντίνα και αυτό, σύμφωνα με τα συνιστώμενα πρωτόκολλα”, δήλωσε ο McCarthy χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση όπου πραγματοποιήθηκε κατά την οποία πιθανολογείται η ενδεχόμενη έκθεση στον κοροναϊό , ήταν η Διάσκεψη των Διοικητών των Δυνάμεων για τα μέλη του ΝΑΤΟ, στο Wiesbaden της Γερμανίας στις 6 Μαρτίου, δήλωσε εκπρόσωπος του Στρατού.

Η US Army Europe έχει την έδρα της στο Lucius D. Clay Kaserne, στο Wiesbaden-Erbenheim της Γερμανίας. Την περασμένη εβδομάδα, 23 Αμερικανοί στρατιώτες στη Νορβηγία σε μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, είχαν τεθεί σε καραντίνα μετά από ενδεχόμενη συνάντηση με νορβηγικό μέλος της υπηρεσίας που έδειξε θετικό αποτέλεσμα για τον ιό, ο οποίος έχει ταλαιπωρήσει  περισσότερους από 100.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η Ευρώπη, ιδιαίτερα η Ιταλία, έχει πληγεί σκληρά και οι Ιταλοί αξιωματούχοι έχουν θέσει σε καραντίνα περίπου 16 εκατομμύρια άτομα το Σαββατοκύριακο. Αμερικανοί αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας του Στρατού της ΕΕ έχουν ειδοποιήσει όλο το προσωπικό των ΗΠΑ που ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον ιό.

«Διεξάγουμε καθημερινές αξιολογήσεις της κατάστασης και συμβουλεύουμε τους ιατρούς, το κοινό και το προσωπικό της OSD, τα κράτη που φιλοξενούν την άσκηση και τους άλλους συμμάχους και συνεργάτες», δήλωσε ο McCarthy. “Το έθνος μας, ο στρατός μας, οι σύμμαχοί μας και οι πιθανοί αντίπαλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι στρατιώτες μας παραμένουν έτοιμοι”.

Την ίδια ώρα, ο κοροναϊός μετά την Ασία, έφτασε για τα καλά τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Μάλιστα, ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα και ο οποίος βρίσκεται σε καλή κατάσταση στο σπίτι του.

Στις ΗΠΑ, δύο κοινοβουλευτικοί με τους οποίους συναντήθηκε ο Τραμπ πρόσφατα, ανακοίνωσαν ότι τίθενται με δική τους πρωτοβουλία σε απομόνωση, διότι συμμετείχαν σε εκδήλωση στην οποία παρίστατο πρόσωπο που επιβεβαιώθηκε κατόπιν πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

 

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.