Συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με τον δήμαρχο Βελιγραδίου Sinisa Mali

Η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Αθήνας και του Βελιγραδίου, τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας των δυο δημοτικών αρχών και την ανάγκη διεύρυνσης των δικτύων των πόλεων, συζήτησαν σήμερα δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος Βελιγραδίου, κ. Sinisa Mali, κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στις κοινές εμπειρίες των δυο πόλεων καθώς και στις δυνατότητες αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την αστική ανάπτυξη. Υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Πόλεις στην κοινωνική συνοχή και καινοτομία, καθώς και στη διαμόρφωση συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο κ. Mali επισήμανε το καλό επίπεδο συνεργασίας των δυο πόλεων καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών σχημάτων μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων επιχειρηματιών. Ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αθηναίων για την στήριξη της Αθήνας στην προσπάθεια του Σερβικού λαού για την ουσιαστική ενσωμάτωση του στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.