Συναυλία της χορωδίας του Αγίου Δανιήλ του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αθήνα

Στην Αθήνα έρχεται η φημισμένη χορωδία της Μονής του Αγίου Δανιήλ (Μονή Ντανίλοφ) του Πατριαρχείου Μόσχας, για μία και μοναδική συναυλία. Το εκκλησιαστικό σχήμα θα εμφανιστεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2, στο κέντρο της Αθήνας) την Τετάρτη , 29 Οκτωβρίου, στις 19.00 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο.

Η Πατριαρχική ανδρική χορωδία της Ιεράς Μονής του Αγίου Δανιήλ της Μόσχας, υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή Γκεόργκι Σαφόνοφ, θα παρουσιάσει ρωσικούς ύμνους αλλά και χαρακτηριστικά ρωσικά τραγούδια, στα πλαίσια των Ημερών Πνευματικού Πολιτισμού της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Η σταυροπηγιακή Μονή Ντανίλοφ, ιδρυθείσα το 1282, αποτελεί την ιστορική κοιτίδα του ρωσικού μοναστικού βίου και σημερινή έδρα του Πατριαρχείου Μόσχας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.